x

Den Gale Pen møder Pepe fra Hatesphere

Den Gale Pen møder Pepe fra Hatesphere

Det danske dødsthrash-band HateSphere har lige udgivet deres syvende album, som har fået titlen The Great Bludgeoning. På baggrund af bandets store medlemsudskiftning og akavede fanbase, er Den Gale Pen sikker på, at HateSphere er et kommunalt projekt for socialt udfordrede. Overraskende nok gør bandboss og guitarist Peter "Pepe" Hansen (th. på billedet) intet for at tilbagevise anklagerne…

Hej Pepe – højst sandsynligt opkaldt efter historiens mest irriterende stinkdyr Pepe Le Pu. Det er fordi, du lugter vederstyggeligt, formoder jeg?

– Så absolut! Jeg har det med ikke at gå så meget i bad, når vi er på tour. Jeg mener, hvorfor dog gøre det? Du kommer til at lugte af lort om aftenen alligevel. Derudover er vi måske det band i hele Danmark, der har mest sjov med prutter. Så Pepe Le Pu er slet ikke noget negativt øgenavn i vores klassiske ensemble.

Et eller andet er der i hvert fald galt med dig, for HateSphere har haft mellem 180 og 300 medlemmer på 11 år, og du er det eneste originale tilbage. Hvor forfærdelig er du egentlig at være sammen med?

– Åbenbart utrolig forfærdelig, eller også kan jeg bare godt lide at møde nye mennesker. Det hele hænger nok sammen med, at jeg er lærer – og som du nok ved, så er læreren altid dum!

Ja, for med den udskiftning skulle man jo nærmest tro, at bandet var et aktiveringsprojekt for utilpassede musikere. Har du forsøgt at søge støttekroner hos kommunen?

– Been there, done that – og de støttede os naturligvis. Det er nærmest en garanti for succes. Jeg tager nogle sølle musikere med, kommunen slipper for at betale understøttelse til dem, når de er af sted på tour, og så løber det hele rundt. Jeg er faktisk bare projektansvarlig i dette sociale eksperiment, man kalder HateSphere – kommunen har været med mig hele vejen.

Aha! Nu giver det hele mere mening – især fordi metalfans altid er lidt kejtede og ensomme. Føler du nogle gange, at HateSphere-koncerter er et mødested for socialt handicappede?

– Åbenlyst ja. Men som du ved, så støtter man jo dem, man kan identificere sig mest med, og når vi selv er så skadede, så smitter det jo også af på publikum.

Javel, så går jeg også ud fra, at jeres groupies er en anelse… skal vi sige særprægede?

– Nogle vil måske sige spændende i stedet. Nu er der kun et par stykker i bandet, der er single, så vi andre kan læne os tilbage og more os over hele postyret. Det kræver dog, at dem, der er single, så får scoret, og det sker lidt for sjældent. Vi er nok bare ikke lækre nok.

Du skal have ros for en veludviklet selvindsigt. Alt til trods er HateSphere et af Danmarks mest succesfulde bands internationalt. Alligevel løber taberbands som Alphabeat og Dúné med al omtalen. Øv, hva'?

– De har i hvert fald ét medlem hver, som ser bedre ud end os, og så løber man åbenlyst med omtalen. Men ja, øv… Ha ha, nej, det går sgu nok det hele...

Så du fortæller mig, at du aldrig har haft lyst til at rense lokum med Stine Bramsens lidt for kække smil?

– Ja, det gør jeg måske alligevel, selvom jeg er en ond, ond, satanisk metalmusiker. Misundelse er jo en grim ting...

Ikke hvis det går ud over Alphabeat. Nå, men jeg går ud fra, at sådan et par satans karle har masse tatoveringer. Hvem i bandet er indehaver af den mest tumpede af slagsen?

– Puha, den var svær. Jakob (rytmeguitarist, red.) har en tissemand på armen, det er sgu da temmelig dumt, ik'? Eller i hvert fald en tatovering, der ligner en tissemand. Den kan altid bringe smilet frem, når humøret er helt nede.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA