x

Let Me Play Your Guitar klar med debutalbum

Let Me Play Your Guitar klar med debutalbum

– Vores lyd har ændret sig meget, og det hænger blandt andet sammen med, at vi nu er blevet et fast sammentømret band med seks medlemmer, hvis roller alle gradvist er kommet til at fylde mere, forklarer Jeppe Davidsen og suppleres af brormand Emil Davidsen:

– Vi har bevæget os væk fra Fleet Foxes-bølgen og dennes lejrbåls-lyd og er nu mere inspirerede af bands som eksempelvis Grizzly Bear og Efterklang. Vi har gennemgået en lydmæssig og personlig udvikling, men vi holder dog stadig fast i vores folk-rødder.

Let Me Play Your Guitar arbejder nu om dage med et større anlagt og mere legesygt lydbillede end tidligere, lige som instrumenteringen nu også favner eksotiske instrumenter som eksempelvis ukulele og autoharpe med et twist. De stærke melodier og de himmelske vokalharmonier er dog stadig uomgængelige størrelser i bandets univers.

– Melodier og vokalharmonier er sindssygt vigtige for os – de udgør slet og ret vores grundstamme, og det betyder meget for os, at vores numre også til hver en tid kan fungere i et nedbarberet format med blot sang og guitar, påpeger Emil Davidsen.

Let Me Play Your Guitar har rundt regnet stået for alt under indspilningerne af det nye album, som således lige frem er blevet produceret og mikset af bandet selv (nærmere betegnet guitarist Morten Blok). Man har taget sig god tid, og forløbet har været særdeles gavnligt for den nu meget sammentømrede gruppe.

– Det har været en lang og hård, men også virkelig god og nødvendig proces for os, for lige da vi kom frem, gik det hele meget stærkt. Nu har vi haft tid til at styrke vores sammenhold og synkronisere vores mål og drømme, lyder det fra Jeppe Davidsen.

Let Me Play Your Guitar vil kunne opleves rundt omkring i Danmark i vintermånederne, inden bandet til foråret tager på turné i Tyskland, som de før har gæstet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA