x

Roxy Jules udgiver smadret debutalbum

Roxy Jules udgiver smadret debutalbum

– Der var ingen af de andre i skolen og i gymnasiet, der hørte det, jeg hørte. De lyttede til Ace Of Base og anden pop. Jeg hørte My Bloody Valentine, Sonic Youth, Suicide og PJ Harvey. Der er noget befriende over rasende musik, når guitarerne skriger og skærer; det giver en særlig følelse af frihed og liv. Det har altid tiltrukket mig, og det er den form for musik, jeg selv vil lave, fortæller Roxy Jules aka Julie Runa, der debuterede i september med sit selvtitulerede album, der knitrer, larmer og skærer, men også i sine passager er en indtagende og følsom sag.

– Jeg har nok altid befundet mig godt med kontraster. Jeg er vokset op på landet, i Han Herred, 30 km uden for Thisted, så langt ude at der ikke engang var ordentlig strøm. Jeg var aldrig en klassisk hestepige, der læste hesteblade, og har heller aldrig følt mig som sådan en "rigtig" pige, men jeg havde en hest, som jeg elskede. Jeg red til Brugsen for at købe ind, min hest hentede mig ved skolebussen, og jeg sov tit ude i stalden. Andre gange tog jeg de 30 km ind til Thisted Bibliotek, blev der i timevis, hørte og lånte al den støjrock, jeg overhovedet kunne opstøve. Jeg elsker stadig landet, men er også et ægte storbymenneske og flyttede til København mere eller mindre dagen efter, jeg var færdig med gymnasiet, og har nu boet her i 13 år. De kontraster reflekterer meget godt den, jeg er, tror jeg, både i min livsførelse og i min musik, hvor det hele enten er meget kaotisk eller helt roligt. Skarpe kanter, der bliver blandet med det positive længselsfulde. Den ene dag kan jeg være den vilde, hårde banan og dagen efter en lille snothvalp, der ikke kan en skid.

Julie Runa kan nu en del. Ved siden af musikken er hun uddannet journalist fra RUC, er tidligere skribent på dette blad og har de sidste seks år lavet dokumentarprogrammer på DR2. Så spiller hun i bandet SPEkTR og har medvirket på en række udgivelser med blandt andre Kim Las, Marybell Katastrophy og Telestjernen, og er med Roxy Jules med i et nyt kuld af stærke kvinder på den danske rockscene

– Vi spiller som trio nu, to guitarer og en trommeslager, vi er to piger og en fyr, og det føles helt perfekt. Det er fedt, at der er kommet så mange seje damer på scenen, der vil noget, som for eksempel Marie Fisker, Hannah Schneider og Giana Factory. Sidstnævnte har jeg fulgt fra starten og har mega meget respekt for, selvom min musik er mere smadret. Og så skal man ikke glemme en pioner som Signe Høirup Wille-Jørgensen fra Speaker Bite Me, fremhæver Julie.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA