x

Undercover: Apparat Organ Quartet – Pólyfónia

Undercover: Apparat Organ Quartet – Pólyfónia

Hvem: Siggi Eggertson

Hvor: I et mørkt laboratorium i Berlin

Hvornår: September 2010

 

Coveret til islandske Apparat Organ Quartets andet album er skabt af en af bandets største fans, den islandske designer Siggi Eggertson, der sikrede bandet en islandsk Music Award for bedste cover. Om coveret fortæller Eggertson:

– Den oprindelige idé var at lave et våbenskjold til coveret, men det udviklede sig hurtigt til, at jeg endte med at lave et våbenskjold for hvert af de fem forskellige bandmedlemmer, et til hver af de ni sange på albummet og ét, der samler dem alle på selve coveret. For at gøre det lidt sværere for mig selv, besluttede jeg at lave alle våbenskjoldene med vinylfolie ved at klippe og stable farvede lag oven på hinanden. Jeg har prøvet at inkorporere musikken i det visuelle sprog, i og med at hvert våbenskjold repræsenterer historien eller idéen bag en sang eller et bandmedlem.

– Vi valgte det visuelle udtryk af den simple grund, at vi var sikre på, at det ville se rigtig godt ud, og jeg har brugt mange dage og nætter på at få det helt rigtige udtryk frem. Det matcher desuden musikken rigtig godt, fordi det er noget digitalt, der er skabt analogt.

Om valget af cover-kunstner fortæller Johann Johannson fra bandet:

– Vi kendte til Siggis arbejde, og vi var ret vilde med hans design, som vi synes matcher vores musik ret godt, fordi han arbejder med 8bit-computergrafik, som er noget af det, vi også er inspirerede af i vores musik. Desuden følte vi, at han virkelig forstod vores musikalske udtryk.

Hvordan kom I frem til ideen med våbenskjoldene?

– Det skete under en brainstorm-session, hvor vi smed en masse idéer på bordet. Det er også sådan, vi gør i bandet, og det at lave musik er i det hele taget en meget demokratisk proces for os. Den idé var den fedeste, og så var det den, der hang ved. Vi er meget tilfredse med coveret. Vi synes, det er blevet helt fantastisk, og særligt vinyl-udgaven er blevet rigtig imponerende.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA