x

Britney Spears i Herning – oplevet af en skuffet superfan

Britney Spears i Herning – oplevet af en skuffet superfan

GAFFA har modtaget følgende artikel fra Britney-fan Mariah Leitisstein, som giver sin oplevelse af koncerten i Herning mandag aften. Artiklen er udelukkende udtryk for Mariah Leitissteins holdning. GAFFA har fået tilladelse til at bringe vedhæftede foto.

Man havde næsten set det komme. De dårlige anmeldelser er linet op på rad og række efter mandagens Britney Spears-koncert i Herning. I hendes gode teenagedage var anmelderne altid efter hende, når det gjaldt mangel på livevokaler, men nu er det ikke det eneste, som mangler. Britney er doven, tyk og fraværende, og det hele virker halvt gennemført.

På "Femme Fatale"-turnéen har Britney-teamet tilføjet noget helt nyt, som ikke har været på programmet siden hendes første turné, nemlig arrangerede møder med hendes fans. 5000 kroner, og så kan du være i samme rum som Britney i tredive sekunder. Hvis du endda formår at trække tiden lidt. For en inkarneret Britney-fan var det naturligvis en oplevelse for livet, og det skulle prøves. Omkring ti mennesker havde skaffet sig adgang til denne unikke oplevelse og mødte op halv fem foran arenaen, hvor man blev modtaget af Britneys assistent gennem tolv år, Felicia. Herfra startede, hvad man kan kalde en noget speciel oplevelse.

Britney har ikke evnen
Den 45 minutters rundvisning bestod af at se på bandet og dansere gøre sig klar til aftenens koncert, hilse på opvarmningsbandet, se Britneys omklædningsrum og et kort "Hey ya'll" fra Jamie Spears, Britneys far. Det lyder jo umiddelbart som om, det kunne have været en yderst interessant oplevelse, og det ville det absolut have været, hvis rundviseren Felicia faktisk havde fortalt om Britney. I stedet hørte man om, hvor mange køleskabe, der var strøm nok til, hvor deres mad bliver bragt ud fra, og hvem de hver især spiser frokost med.

Højdepunktet på rundvisningen var, da man spottede Britneys private bodyguard på parkeringspladsen, for så måtte hun jo være i nærheden. Når Felicia endelig omtalte Britney, så var det i en undskyldende tone, og da man spurgte til, hvorfor man nu var begyndt at sælge Meet & Greet-billetter, svarede Felicia: "This is Britney's way of giving back to her fans. It's the only way. She doesn't have the ability to go out and meet you." Britney evner ganske enkelt ikke at gå ud og møde sine fans på anden vis.

Ud, videre, næste
En halv time før koncerten lines alle ti M&G-gæster op på række foran en stor dør bevogtet af en mindst lige så stor bodyguard. Man kan fornemme det summeri, som foregår omkring Britney, folk løber ud og ind af lokalet, og der hersker en underlig stille uro. Da det er tid til at møde popstjernen, træder man ind i et lokale, som lige så godt kunne ligne en audition til X Factor. Der er kameraer, og mindst fem andre i lokalet ud over Britney. Manageren, assistenten og bodyguarden for at nævne nogle få. Siger du ikke noget til Britney, så siger hun heller ikke noget til dig, og hvis hun kan undgå det, ser hun dig heller ikke i øjnene.

Jeg formår at føre en kort, overfladisk samtale om showet og får ikke meget andet ud af hende end: "Thank you, oh thank you, yes, thank you, you too". Når ens tid er gået, bliver der talt til tre, og du får taget dit million dollar-billede med superstjernen. Og det var det. Ud. Videre. Næste. 5000 kroner. Flere så direkte skuffede ud efterfølgende, som om de ikke anede, hvad der lige var sket. Man kunne være taget på Madame Tussauds i London og fået mere sjov ud af voks-Britney.

Tungt og sløvt
Koncerten i sig selv behøver man blot at læse én anmeldelse af (for eksempel GAFFAs). Selvom der var dobbelt så meget energi at hente i hende denne gang end i Parken i 2009, så var det fortsat tungt. Fornemmelsen af at se en stor stjerne gøre lige det, hun er bedst til, den var der ikke, og man sad mere med en følelse af at heppe på et hold, som var ved at tabe en fodboldkamp. De første ti minutter af koncerten lovede godt, det lød live og udmærket, men det gik kun ned ad bakke. Britney lavede alle andre ting end at koncentrere sig om at give en koncert. Hun pillede sig i øjet, rettede på tøjet og satte håret. Danseren og lederen i hende var der ikke, og hun var mere opmærksom på, hvad andre på scenen lavede, så hun vidste, hvad hun skulle gøre.

Man må erkende, at idéen og hele koncertens koncept var interessant, og det kunne have været rigtig godt. Historien og opbygningen var gennemført og åbenlys. Det var en visuel fryd, og ikke blot en fremvisning af en superstjerne. Det var en popopera og et teaterstykke bundet sammen af popsange, men historiens afgørende hovedrolle var fejlcastet.

Det står klart og tydeligt, at dagene som industriens bedste performer hører fortiden til for Britney. Godt nok er der tale om forbedringer, hvis man sammenligner med katastrofen til MTV Video Music Awards i 2007, men det er ikke godt nok, det er ikke det samme, og det tyder ikke på, at det nogensinde vil blive det igen.  Man er nok mere betaget af idéen om Britney end det, som egentlig er Britney i dag.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA