x

Fra Jinks og rap til Ankerstjerne og pop

Fra Jinks og rap til Ankerstjerne og pop

Tidligere har Lars Ankerstjerne rappet under navnet Jinks sammen med blandt andre Nik&Jay, men nu er både solbriller og kunstnernavn lagt på hylden til fordel for en mere poppet og ærlig singer-songwriter-karriere. Under eget navn blev debutalbummet udgivet den 10. oktober. En plade om kærlighed, hvorfra de fleste vil nikke genkendende til singlen Tag Hvad Du Vil, der er lavet sammen med Burhan G.

Du gjorde det jo meget godt som rapper – hvorfor skifte genre?

– Det kom i forbindelse med at blive ældre. Jinks og hele den genre var noget, jeg startede med at lave, da jeg var 16, og det passede mere med, hvem jeg var i den periode, hvor det var andre ting, man tændte på. Det var skide skægt at lave, men i løbet af de seneste par år, så begyndte det bare at matche mindre og mindre med, hvem jeg egentlig er til daglig.

Så kunstneren Ankerstjerne er tættere på virkelighedens Lars Ankerstjerne, end Jinks var?

– Der er ingen forskel på Ankerstjerne og Lars. Det har været det befriende i at lave det. Jeg ville gerne lave noget, der bare var mig. Noget, der er 100 procent i tråd med mig, hvor jeg ikke skal sidde og opfinde et univers. Det var der bare i forvejen.

Nu nævnte du selv det med at blive ældre. Er du blevet mere seriøs?

– Ja, bestemt. Jinks var jo en lille del af mig. Den jeg måske var på en klub fredag nat klokken to. Det er jo egentlig ikke sådan, jeg er til hverdag. Jeg er måske lidt mere tungsinds-agtig og tænder mere på de melankolske ting – i hvert fald rent kreativt.

Kan poppen så formidle andre ting end rappen?

– Ja, det synes jeg, men jeg har jo brugt rap rigtig meget også. Selve rappen er jo stadig noget af det bedste, synes jeg. I forhold til at fortælle en historie er det jo det vildeste værktøj, og jeg tror også, at det er derfor, at pladen har fået den lyd, den har.

Du har samarbejdet tæt med Burhan G om pladen. Hvad kan I to sammen?

– Burhan er virkelig god til at lave lyd ud fra stemninger og historier. Hvis jeg sætter mig ved siden af ham og ævler om et eller andet, så er han ret god til at gengive lyden inde fra mit hoved. Og så er han også mere sikker på det, han laver, end jeg er. Han hviler mere i sin musik, hvor jeg er 300 gange så flakkende.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA