x

Larry Graham – Funkbas lige fra hjertet

Larry Graham – Funkbas lige fra hjertet

På søndag den 6. november klokken 20 spiller Larry Graham i Amager Bio. Vi havde funklegenden i røret direkte fra Chanhassen, Minneapolis, til en snak om hans kommende turne og det kommende album, som han meget nødig ville løfte sløret for. Til gengæld vil han gerne snakke om kærlighed til musikken og han løfter også sløret for hvorfor Prince og ham så ofte gæster Danmark.

Du er lige kommet hjem fra sommerturné, hvor du blandt andet spillede med Prince på NPG-festivalen - hvorfor turnere igen?

Når jeg ikke turnerer, så får jeg konstant forespørgsler om at komme ud og spille. Fra hele verden. Så når folk vil høre vores musik og når vi elsker at spille og være på tour, så why not?

Hans stemme forekommer mig lysere, når han taler, end når han synger. Det er nærmest stik modsat Prince, der er kendt for sit høje sangregister og lave talestemmeleje.

Hvad er drivkraften - efter alle de år?

Jeg elsker det jeg laver og det er en velsignelse, at kunne leve af noget man elsker. Det er ikke alle forundt. Og det er noget jeg ikke tager for givet og som jeg er glad for. Så lige så snart jeg har chancen for at dele min musik med andre, så værdsætter jeg det privilegium.

Hvad kan vi forvente os af koncerten på søndag?

Folk vil altid høre en kombination af både fra Graham Central Station og Sly and The Family Stone og min solokarriere, så det er det jeg tager med. Vi spiller nok ikke noget fra det nye album, for jeg kan godt lide, at folk har haft chancen for at lære det at kende først, så det venter vi sikkert med til næste gang vi kommer.

Har du nogle ritualer inden du går på scenen?

Nej, ingen ritualer. Vi holder fokus og er positive. That's all.

Hvad lytter du til, når I turnerer?

Bandet har en blanding af mange forskellige musikere med. Og jeg har en iPod med, med alt muligt, uanset genre og stil. Vi lytter kort sagt til alt.

Inspiration alle vegne

Hvad inspirerer dig?

Når jeg skriver, så er det meget inspireret af mit eget liv. Mine oplevelser. Ting der sker omkring mig. Hvis man er åben, så er der inspiration alle vegne. Og i forhold til liveoptrædener, så prøver jeg at lade mig inspirere af interaktionen med publikum. Der er det helt umiddelbart og sker lige foran dig. At kunne gøre folk glade med min musik. Forventningen om den interaktion og glæde er vanvittigt inspirerende!

Kan du sætte ord på, hvad det er, som musik kan? Hvad er det der sker imellem musikken og mennesket?

Min erfaring siger mig, at folk generelt er gladere, når de tager hjem fra vores koncerter, end når de kommer. Publikum føler sig opløftede og opfyldt og jeg tror, at det er den følelse man tager til en koncert for at få. For at få det bedre.

Hvad sker der med en som musiker, når man kan mærke, at man har den effekt på publikum?

Det gør mig glad og det er værdifuldt for mig at mærke, at jeg deler noget med publikum, som er blevet givet til mig. Det er en af grundene til at jeg har den evne jeg har - det er for at kunne dele den med et publikum. Det berører mig dybt, når jeg ser folk være glade og positive til vores koncerter. Så går jeg selv derfra fuld af glæde.

Hvad er det med jer og Danmark? Både du og Prince bliver ved med at vende tilbage til os ...

Jamen, det er egentlig ret simpelt. I sætter pris på os og I viser os jeres kærlighed til vores musik. Vi får fantastisk respons i mange byer og har en liste over byer, som vi ved giver god respons. Langt de fleste byer er positive, men nogle byer er mere inde i vores musik og det kan mærkes. I er måske blevet mere eksponeret for vores musik og derfor giver I så fantastisk respons på den. Vi ser altid frem til at komme tilbage til jer.

Nyt album på vej

I begyndelsen af 2012 udgiver Larry Graham et nyt album, hvor blandt andet Raphael Saadiq og Prince medvirker. Det vil vi jo gerne høre lidt mere om.

Kan du fortælle lidt om dit nye album?

Jaøhhh ... lang pause ... det er musik fra mit hjerte ... stilhed på linien ...

Men hvordan lyder det?

Larry Graham slår ud i en høj klukkende latter og fortæller grinende:

Det lyder som mig!

Men hvad handler sangene om?

Ohh, det vil jeg ikke fortælle dig om. Du må vente. Ellers skulle jeg fortælle om de langsomme sange og de hurtige sange og ... Musikken er mig – musik fra mit hjerte til dit hjerte!

Og så er der vist ikke andet for end at glæde sig til søndagens koncert i Amager Bio.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA