x

Darkness Falls: Ørkendronninger på vej ud over stepperne

Darkness Falls: Ørkendronninger på vej ud over stepperne

 

Man forestiller sig en knitrende varm brise, der blæser ud over en gold ørken, med et bøffelskelet og en enkelt stikkende peyotekaktus i baggrunden, når den ensomme rytter rider på vej i kamp mod dusørjægere og revolvermænd, inden turen går til syngepigerne i saloonen i prærielandsbyen, hvor sheriffen skyder på det hele, og bedemanden har kronede dage. Den debuterende duo Darkness Falls kreerer filmisk og på anden måde billedskabende musik, der leder tankerne hen på de store åbne vidder, med sange der er bygget op af velarrangerede vintage instrumenter, masser af twang-guitar, lidt fløjten her og der, og med Josephine Philips lyse og porøse vokal på toppen.

 

Fra ska til twang

Men der er langt fra prærieulve og "gunslingers", fra en svunden tid, til det kombinerede studie og kontor på Frederiksberg, hvor Darkness Falls, aka. Josephine Philip, vokal med mere, og Ina Lindgreen bas, guitar med mere, byder GAFFA på kaffe og en snak om det aktuelle debutalbum, Alive in Us, som er fabrikeret dels her i pigernes studie og dels hjemme i Josephines dagligstue. Duoens venskab går ti år tilbage som medlemmer af det nu hedengange pige-ska-orkester Farvelachic, som også talte medlemmer, der nu slår sig løs i Giana Factory og andre aktuelle konstellationer.

Men der var mere end reggaeriffs og off-beats gemt i Josephine og Ina, der siden slutningen af 2009 har koncentreret sig om Darkness Falls, hvilket der nu er kommet et fuldlængde album ud af. Begge er med til at skabe materialet, fortrinsvist ved at Josephine kommer med tekst og melodi, og Ina står for riffs og hooklines, og de to mener samstemmende, at de supplerer hinanden godt. Der er der så også andre, der mener. Singlen Hey fra ep-forløberen krøb fra C- til A-rotation på P3 og er i skrivende stund det tredje mest spillede nummer på kanalen i 2011. Så forventningerne til Alive In Us er til at føle på.

– Vi har haft det udgangspunkt, at sangene skal kunne fungere helt nedbarberede, selvom regler selvfølgelig er til for at brydes. Så har vi prøvet at fange en sprød vokallyd, som man for eksempel har kunnet høre det hos Nancy Sinatra. Men alle sangene er forskellige og kræver hver sit, fortæller Josephine.

– Vi er klart fascineret af en gammel 60'er lyd, surf og riffbaseret musik, tilføjer Ina, der for nylig er uddannet fra filmskolen og er af den opfattelse, at de kreative processer ligner hinanden i de forskellige medier.

– Jeg elsker, når musik og billeder spiller sammen, som man for eksempel kan opleve det i Tarantinos, Coen-brødrenes og David Lynchs film, siger hun og tilføjer, at Lynch da bare skal ringe, hvis han har brug for lydmæssig assistance.

 

Trentemøller

Ud over duoen selv har det elektroniske dj-vidunder, Anders Trentemøller, været solidt involveret i projektet; han spiller på pladerne og har produceret såvel ep'en som det fulde album.

– Vi kender Anders gennem mange år, og da vi spillede nogle sange for ham, var han helt vild med dem, og spurgte om han måtte producere, hvilket også er nyt for ham, fortæller Jospehine, der i øvrigt har optrådt flittigt live med Trentemøller både herhjemme og i udlandet.

 Umiddelbart er der langt fra Trentemøllers elektroniske univers til Darkness Falls' støvede, filmiske 60'er-rock – men så alligevel ikke.

– Anders er også en rigtig god musiker, og hvis du hører hans compilation-udgivelser, er der meget rockmusik på. Vi har kendt ham i mange år og har mange af de samme referencer og deler på mange måder smag, så det har kun været spændende og inspirerende at arbejde med ham, fastslår Ina.

På eventyr

Duoen er heller ikke i tvivl om, at Trentemøllers navn har været med til at åbne døre. Alive in Us udkommer i Danmark på selskabet Fake Diamond og samtidig på Trentemøllers tyske pladeselskab hfn, og pigerne lægger da heller ikke skjul på, at ambitionerne rækker langt ud over den hjemlige andedam:

– Vi vil gerne ud på eventyr, og vi regner med at holde i mange år og udgive en masse musik. Ep'en er gået godt i udlandet, og vi er mere end parate til at prøve kræfter med lande uden for Danmark, og som det ser ud, bliver der mange rejsedage i 2012, fortæller Josephine og Ina samstemmende med tilfredse smil på læberne.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA