x

The Migrant: Sange fra den amerikanske landevej

The Migrant: Sange fra den amerikanske landevej

 

Bjarke Bendtsen – eller The Migrant – rejste med guitar i den ene hånd og kuffert i den anden rundt på må og få i USA i flere måneder. Musikken påvirkede rejsen, og rejsen påvirkede musikken. De læsere, der kender Bjarke Bendtsen som forsanger i det nu opløste The Elephants, vil høre en mere folket tilgang til musikken i numrene, der er kommet ud af dagene på de amerikanske landeveje.

– Det lettere anarkistiske i at rejse rundt uden at have noget at forholde sig til, tror jeg, er blevet sådan en mere naturlig del af musikken. Jeg har ikke tænkt så meget i stil, siger Bjarke Bendtsen og uddyber:

– Den gode sang kommer lettere til en, når man ikke skal overveje sin stil alt for meget og overveje udtrykket. Så kan man altid fedte med de ting i indspilningsprocessen.

Rejsen rundt i Staterne er blevet til albummet Amerika, der blev udgivet den 3. oktober herhjemme som nummer to i rækken fra The Migrant. Indspilningerne foregik i studiet hjemme hos produceren James Talambas, som danskeren mødte gennem fælles bekendte på festivalen South by South West i Austin, Texas.

– Han var ret frisk på at invitere en dansker over, som ikke lige havde nogen penge, så jeg boede i hans hus, og vi indspillede så pladen i løbet af halvanden måneds tid. Det var ret stenet, for vi havde ikke rigtigt lært hinanden at kende inden, så det var sjovt pludselig at sidde i et hus i Texas og så skulle prøve at lave en plade sammen.

Efter flere års rejsen rundt med guitaren som eneste faste rejsekammerat er det ved at være tid til at slå sig mere permanent ned i København, fortæller Bjarke Bendtsen, selvom inspirationen nu engang er større i Guds eget land:

– Det er en meget spraglet undergrund, der er derovre. Mainstreamkulturen er den der klassiske, amerikanske, fordummende tv-drive in-kultur, men der er også dem, der forstår, at det måske ikke lige er meningen med livet, som så er helt ovre i den anden grøft. Ekstremerne er bare meget større derovre.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA