x

UFO går solo og hylder familielivet

UFO går solo og hylder familielivet

Mon ikke de fleste siger Yepha i samme åndedrag som UFO? Og mon ikke også de fleste forbinder betegnelser som hiphop og rap med UFO? Men sådan er det ikke længere. UFO er gået solo og har lagt rappen på hylden til fordel for en karriere som singer-songwriter. Efter 13 år som del af en duo udgav han den 24. oktober sin første soloplade, der som titel bærer hans borgerlige efternavn, Humaidan.

– Jeg sad jo og troede, at jeg skulle lave en rapplade og havde også lavet nogle numre, men jeg følte mig tømt for rap, hvis man kan sige det på den måde. Jeg syntes, at rappen som udtryk var blevet lidt træt, og jeg følte ikke, at jeg havde noget at bidrage med.

Til gengæld kunne rapperen mærke, at hver gang han tog guitaren frem og skrev en sang, så kom inspirationen. En del af forklaringen på genreskiftet skal ifølge UFO selv findes i hans nye liv som voksen med hus, forhold og barn.

– Jeg tror ikke, at jeg er blevet for voksen til rap, men jeg tror da, at det skift, som jeg har lavet, har noget at gøre med, at jeg er blevet mere voksen og har nogle andre prioriteter og et andet ansvar, end dengang man var 21, og hver dag bare handlede om, at man skulle ud i byen, siger UFO.

– Fælden er jo, at man bliver hængende, og det farlige, i hvert fald som jeg ser det, er, hvis det forventes, at man laver noget, som er fjernere og fjernere fra den person, du er, og du skal stå som 40-årig og lave musik til 16-årige. Det kan godt være lidt patetisk at se på.

På soloalbummet slår UFO derfor et slag for, at det også kan være cool og helt okay at slå sig ned med familie, og hvad dertil kommer.

– Jeg synes, at det er godt, at der er nogle af os musikere, der tør stå ved, at det er det liv, vi lever, og hold kæft, hvor er det fedt faktisk, hvis man lige husker at holde sig i gang og ikke opgiver alt andet.

Venskabet mellem UFO og Yepha består stadig, og også Yepha er i gang med et soloprojekt og har desuden samarbejdet med Morten Hampenberg og Alexander Brown.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA