x

Indiemusikere udgiver odyssé for børn

Indiemusikere udgiver odyssé for børn

 

Der er kapitler om kyssepiger, konkylier, månesten, flammende skove, drager og fiskeflyselskaber i det nye børneeventyr Grønflammeskoven. Bag idéen står Malthe Fischer og Aske Zidore, der har udnyttet Oh No Onos pause til at prøve noget helt andet; nemlig at lave musik og historier af en kvalitet (læs: alternativ til det kommercialiserede) til børn - i stil med Bennys Badekar eller Cirkeline.

– Lige siden vi startede Tambourhinoceros, har vi haft en idé om, at vi gerne ville lave børnemusik. Vi har dyrket børnemusik, fordi vi har arbejdet i børnehaver, og alle de steder, vi har været, er man faldet tilbage til gamle danske børnesange, fordi man ikke kunne holde ud at høre på det nye. I 60'erne og 70'erne tog man børnemusik seriøst på en anden måde end vores generation, fortæller Aske Zidore og Malthe Fischer.

Alene personellet bag pladen vækker opsigt. Pernille Nygaard har tegnet de 48 sider; Anders Jørgen Mogensen (Escho, ex-KLoAK) og Nicolai Koch (ex-Oh No Ono) har skrevet historien; Malthe Fischer har komponeret det meste; Aske Zidore produceret, og Lucia Odoom (Det Elektriske Barometer) speaket lydbogen. Gæstesolisterne omfatter Nikolaj Vonsild (When Saints Go Machine), Jonas Bjerre (Mew), Jannis Noya Makriagiannis (Choir Of Young Believers), Christian Hjelm (Figurines), Coco (Quadron), Marie Eline Hansen (ex-Traening), Kirsten & Marie og mange flere. Mange af gæsterne udgives for første gang på dansk.

– Mest af alt har det bare været sjovt at lave og arbejde med så mange nye mennesker. Vi ville gerne have mange forskellige sangere med, som alle har sat deres præg på projektet, hvorimod vi normalt arbejder meget isoleret og beskyttende om vores musik, fortæller Malthe Fischer.

Samtidig har de gjort op med opfattelsen af, at kunsten skal komme indefra, men accepteret at bruge et helt andet univers og format som et frirum.

– Da vi lavede Yes (2007), var dét det mest provokerende, vi kunne finde på. At lave et popalbum. Børnemusik er ikke det mest cool i vores generation af musikere, men vi vil forsøge at gøre det på en cool måde, fortsætter Fischer.

Grønflammeskoven er en historie og integreret soundtrack på 13 numre med fantasifuld, alternativ pop (og lidt baggrundsmusik), der ledsager en odyssé om venskab og at overvinde sin frygt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA