x

Den Gale Pen møder MC Einar

Den Gale Pen møder MC Einar

Den Gale Pen har mødt en nu ædru og hashfri MC Einar, aka Einar Enemark. Efter næsten to årtier, hvor rapperens ølforbrug nærmest kunne betale medarbejdernes årlige julefrokost på Carlsberg, er den danske rap-legende igen klar til at vise flaget. Selvbiografien "Manden der var MC Einar" er lige udkommet, men den slags skamløs selvpromovering bider ikke på Den Gale Pen – der i øvrigt mistænker hr. Einar for at være faldet i igen efter hans svar at dømme.

Hej MC Einar. Der er rigtig mange, der kan drikke uanede mængder af elefant-bajere, uden at der absolut skal skrives en bog om dem. Hvorfor er du stadig interessant?

– Fordi jeg er kendt, var en slags ungdomsidol, og nu er holdt helt op med at drikke og ryge hash…

Uha, jamen så burde der jo nærmest skrives et helt leksikon om dig, hva'? Du kalder også dig selv "en verdensfjern, poetisk stjernekigger". Hvordan hænger det lige sammen med "Provokerer, Onanerer"?

– I tiden før MC Einar kiggede jeg faktisk en del på stjerner. Jeg havde faktisk min egen stjernekikkert, og jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg selv skulle stå på en scene og blive kigget på som en stjerne.

A hva', Einar…? Tilbage på sporet. Rygtet siger, at du s-s-s-stammer, når du ikke rapper. Passer det, eller var det bare et s-s-s-scoretrick, så du kunne få medlidenhedsknald med 80'ernes hip hop-groupies?

– Nej, den er sgu god nok. Jeg stammer aldrig, når jeg kører "rytmisk derudad". Det er helt anderledes, hvis ordene skal falde naturligt. Der kan det godt drille mig. Medlidenhedsknald har jeg faktisk prøvet engang, og det kan ikke umiddelbart anbefales som start på nyt forhold, skal jeg hilse at sige.

Ja, det skulle du sikkert. MC Einar og Rockers By Choice battlede hinanden i popularitet i slut80'erne. Udefra lignede det et handikap-OL med cykelshorts og svenskergarn. Hvordan oplevede du det selv?

– Det var da rimelig nederen, da publikum hellere ville lytte til RBC i stedet for vores nye tidskrævende toer.

Jep, at tabe til sød tøselyrik fra lorteøen må gøre nuller naller. Men der kom jo kun én dårlig ting ud af MC Einars opløsning – Østkyst Hustlers! Mage til bonderøvsrim skal man lede længe efter. Jeg savnede jer næsten – hvad gik galt?

– Der gik ikke noget galt. Hustlerne var bare noget andet. MC Einar var jo gået nedenom og hjem – forlist i druk og småskænderier. Der var ikke mere at komme efter.

Efter I sluttede, gik du i hundene. Det er næsten for klassisk en "stjernehistorie". Kunne du ikke finde noget mere originalt at foretage dig?

– Nej, jeg havde levet mig så meget ind i rollen som MC Einar, at jeg havde glemt, hvem jeg var. Jeg befandt mig pludselig i et kæmpe tomrum, og det gik hurtigt ned ad bakke. Seriøst!

Jo tak, den er feset ind. Nu er du tilbage på scenen i jazztrioen KunTakt, og der er det heller ikke dig, der skriver teksterne. Er du nu med på en fribillet igen, Einar?

– Ja, jeg er aldrig rigtig kommet i gang med at skrive selv, men har en drøm om at blive den første, der skriver bebob-tekster på dansk.

Har du været forbi Staden igen, Einar? Du snakker i hvert fald helt sort, så lad os få rundet af. Hvis nogen, der er født efter murens fald – mod forventning – skulle få et pludseligt ildebefindende og sætte en MC Einar-plade på, kan du så ikke lige forklare, hvad "Superskufle" er?

I 80'erne var der en svensk breakdance duo i København , der kaldte sig selv Shufflebreakers. De var ikke særlig fede, så det er der, det kommer fra. De blev til skufle-breakers – de var meget svenske, meget langhårede i nakken og meget dårlige.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA