x

Volbeat er flyvende, også i udlandet

Volbeat er flyvende, også i udlandet

Det karakteristiske slikhår er skjult af en cap, og der er hverken hvid skjorte eller slips. Michael Poulsen er iført det stiveste metalpuds: King Diamond T-shirt, Volbeat-fleece og en cowboyjakke med badges fra nogenlunde så mange rock- og metalbands, som man krænge ind på sådan en størrelse. Han er en mand der står ved sine rødder, hvilket ikke mindst hans utallige tatoveringer vidner om, og som fortæller historien om en mand der elsker Elvis, Johnny Cash og metalverdenen, sin familie og historiens store bokselegender.

Han står ved sine idoler, og med årene er han selv blevet ikke så lidt af en afholdt superstjerne, der i front for Volbeat har opnået overrumplende succes i ind- og ikke mindst, udland. Midt i en digital tidsalder har bandets sidste udgivelse "Beyond Hell/Above Heaven" solgt mere end 350.000 eksemplarer, Volbeat har det sidste år spillet 137 koncerter, primært i udlandet, og rigtig mange som hovednavn for udsolgte arenaer. Så har de varmet op for vennerne i Metallica 22 gange og blev også valgt som support for legenderne AC/DC.

Volbeats navn er brændende varmt og måske Danmarks største musiknavn i udlandet i skrivende stund, og der er ingen planer om at geare ned, fortæller Poulsen. Bandet har været på tur i USA seks gange, har solgt 50.000 cd'er på kontinentet, og drager til januar tilbage til USA og Canada på den såkaldte gigantour med Motörhead og Megadeath.

– Det kører virkelig for os i USA for tiden. Vi bliver spillet meget i radioen, og folk har virkelig fået øjnene op for os, og vi kan headline turnéer for pænt store steder derovre. Det hjælper, at vi har spillet så mange koncerter i landet som support for Metallica, at vi har spillet vores egne koncerter, og at vi har givet rigtig mange radiointerviews, når vi har været af sted. Den Volbeat-feber som har hersket i Danmark, og store dele af Europa, er ved at sprede sig til USA. Det kan vi virkelig mærke, og vi kommer til at satse kraftigt på USA i 2012. Faktisk har vi kun planlagt en europæisk koncert til næste år, hvor vi skal headline Wacken-festivalen (Europas største metalfestival i Nordtyskland med plads til 70.000 gæster, red.)

Greb om Europa

Har det, at I har klaret jer så godt i Danmark, haft betydning for jeres succes i udlandet?
– Overhovedet ikke, det har ikke haft nogen indflydelse. I USA kender man dårligt Danmark og det er heller ikke noget, der er blevet lagt vægt på rundt omkring i Europa. Vi er kommet frem gennem hårdt arbejde og ved at blive ved. Vi har set, hvordan det har udviklet sig, og vokset frem stille og roligt en masse steder. Herhjemme startede vi med at spille på små klubber, så blev det til venues og haller, og til sidst blev det så arenaer. Det er nogenlunde den samme bevægelse, vi kan se rundt omkring i Europa. Den Europatur, vi lige er blevet færdige med, var primært arenaer, hvor det største har været for omkring 15.000 mennesker. Der er mange herhjemme som ikke aner hvor godt det går for Volbeat i udlandet, men faktisk rykker det for os i Tyskland, Sverige, Finland, Norge, Portugal, Schweiz, Østrig og mange andre lande.

Metallica
I har supportet Metallica en masse gange, er det noget der er kommet i stand, fordi Lars Ulrich er fra Danmark?
– Ja og nej. Inden de skulle spille i Århus i 2007, kontaktede han venner og presse herhjemme for at finde ud af hvad som rørte sig i Danmark, og da blev Volbeat nævnt flere gange. Vi endte med at spille koncerten, og siden er det blevet til 15 i USA og 7 i Europa. Vi er blevet rigtige gode venner med dem, jeg er kommet specielt tæt på James (Hetfield, red.), som har erklæret sig som den helt store Volbeat-fan. Han og Rob Trujillo (Metallicas bassist, red.) kom forbi, da vi spillede i Paris for et par uger siden, og James sagde, at han nød at høre en hel koncert, frem for de 45 minutter vi plejer at spille som support til Metallica.

– Når vi har været på tur med dem, har de inviteret os ud at spise flere dage i træk, og så kommer de altid og supporter os og hænger i vores backstagerum. De har deres eget øvelokale med på tur, og det har vi fået carte blanche til at bruge, også deres instrumenter. Deres crew har også været utroligt hjælpsomme, og vi har virkelig følt os velkomne. Så må jeg desværre sige, at det har været det stik modsatte med AC/DC. De kom ikke og hilste på en eneste gang, selvom de jo har valgt os ud, og deres crew gav os meget dårlige arbejdsbetingelser. Sjovt nok kan jeg næsten ikke huske noget fra de shows.

Forum
Volbeat havde altså ikke den bedste oplevelse med at varme publikum op til legenderne fra Australien, til gengæld er det de store smil der er fremme på bandets aktuelle dvd/cd "Live from Beyond Hell/Above Heaven". Den ene dvd viser liveoptagelser fra intime House of Blues i Californien, og så er der tre numre fra Rock am Ring i Tyskland hvor Volbeat spiller for angiveligt 80.000 mennesker. Den anden er en live-optagelse med 11 kameraer fra Forum i København sidste efterår, hvor et top-tunet band bliver flankeret af gæsteoptrædener af Johan Olsen, Pernille Rosendahl, Mikkel Kessler plus en række internationale heavy-koryfæer.

– Det var en superfed aften, det var svært at få armene ned bagefter. Vi var lidt påvirket af, at det hele blev filmet, det var jo en stor produktion. Men jeg syntes at det gik rigtig godt, og publikum var virkelig med os. Vi nåede at øve med de fleste, bortset fra Johan Olsen, men ham har vi lavet "Garden's Tale" med så mange gange, den sidder bare i skabet. Så var der Kessler, han skulle bare råbe "fight" indimellem, men han var simpelthen så nervøs. Han sagde at han var mere nervøs, end når han skulle i ringen, for det game kender han. Jeg sagde at han bare skulle slappe af og stå og skyggebokse lidt, det gik fint, og han smilede over hele femøren. Det var en dejlig aften, hvilket jeg håber folk kan se og fornemme, når de ser dvd'en.


Volbeat-ekstravaganza:
    ⁃    "Beyond Hell/Above Heaven" har solgt 2 x platin i Danmark, platin i Finland, guld i Tyskland, Sverige og Østrig og 50.000 eksemplarer i USA
    ⁃    Volbeat spillede en næsten udsolgt Europa-turné i efteråret 2010 for i alt 120.000 mennesker
    ⁃    spillede for cirka 80.000 mennesker på Rock am Ring i Tyskland i juni 2011
    ⁃    har udgivet i alt fire album
    ⁃    blev dannet i 2001 oven på ruinerne af Poulsens tidligere dødsmetalband Dominus


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA