x

Undercover: Magtens Korridorer – Imperiet Falder

Undercover: Magtens Korridorer – Imperiet Falder

Hvem: Coveret er fotograferet af Territorium og billedbehandlet af Werkstette. 

Hvor: Coveret er skudt i forbindelse med videoen Imperiet Falder, som blev skudt på Radisson Blue på Amager.

 

Hvornår: Både videoen Imperiet Falder og coveret er skudt den 26. juni 2011.

På coveret til Magtens Korridorers seneste udspil, Imperiet Falder ser man en flok jakkesætsklædte mænd i deres bedste alder, der maser og skubber og klemmer for at kommme forbi hinanden. Et noget atypisk billede til omslaget til en rockplade. Jes Larsen fra Territorium, der har stået for coveret, fortæller:

– Idéen er skabt i samarbejde med AD'er Sune Ehlers. Vi har lænet os op af bandets navn og albummets titel Imperiet Falder, og så var det nærliggende at lave et parlamentsscenarie i total opløsning inspireret af østlande og lignende steder, - hvor højtstående regeringsledere mister besindelsen. Og så gør det jo ikke noget, at det var sjovt at skyde samtidig.

Hvordan hænger coveret sammen med musikken og titlen?

– Statisterne bærer jakkesæt, da jakkesæt ofte udstråler magt og en vis form for autoritet og kontrol. Derfor er det netop overraskende når "jakkesættene" mister fatningen og falder udenfor de normale rammer. Vi synes, at coveret på den made, det er fotograferet, netop hænger sammen med musikken og titlen. Imperiet Falder er jo ikke en hyggelig eller rosenrød titel/overskrift. 

Hvor lang til tog det at lave coveret?

– Coveret blev skudt samme dag som videoen, så det tog ikke lang tid, da det var en del af videoen. Selve videoen tog en dags tid at skyde. 

Hvem er mændene på coveret?

– Det er forskellige velvillige statister skaffet af casteren Ida Greiff. Vi havde selv en del jakkesæt, der måtte smadres, og resten var anskaffet af en stylist. Der har kun været positive og overraskede reaktioner på det færdige resultat. 

Hvad sagde bandet selv til resultatet?

– Bandet var meget glade og tilfredse. De syntes, det var underholdende og troppede op på optagelsesdagen og fik set og hilst på alle.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA