x

Rangleklods-turnédagbog fra Tyskland kapitel 2

Rangleklods-turnédagbog fra Tyskland kapitel 2

Den danske elektronikamusiker Rangleklods alias Esben Andersen var i efteråret opvarmning for Veto og udgav for nylig sin debut-ep "Home". Nu er han taget på turné i Tyskland og skriver om sine oplevelser.

Berlin - 03.12.11
Jeg er træt. Helt træt. Koncerten i går var vild. Naherholung Sternchen var en klassisk smadret Berlin-klub med fliser på gulvet, grimme vægmalerier, en kælder med nøgen cement über alles og en fantastisk stemning. Canadiske Babe Rainbow fra Warp, der spillede lige inden var virkelig god. Smukke klangflader og melodistrukturer, der dukkede op ud af ingenting. Jeg gik på 02.30 og publikum var med fra begyndelsen. En veninde fra New Zealand har fået en helt særlig status med sit "Fuck Yeah!", der falder efter stort set hver eneste track. En konert i Berlin uden "Fuck Yeah!" virker bare ikke rigtig. I det hele taget var det som om koncertens 55 minutter passerede på et kvarter. Vi fik skudt en håndholdt video af "Young and Dumb" i går, så man kan få et indtryk af stedet – http://youtu.be/NrCxSqhj6P4.

Hver gang jeg spiller i Berlin, tænker jeg på, hvor meget der er sket siden de første koncerter, jeg spillede i byen. Og hvor meget, der sådan set stadig er helt det samme. Før og efter koncerten hang jeg ud med venner fra tiden i byen. Det var godt at få catchet op med folk. Og det mindede mig endnu en gang om, at jeg kommer tilbage alt for sjældent. Det er en fejl, der må rettes op på med det samme.

Vi var hjemme ved 7-tiden i morges, og derfor har vi i dag bare stenet helt ud på Weserstrasse efter at være blevet nænsomt vækket af Hekla (en tysk hønsehund) ved 12-tiden. Vi har bl.a. set brudstykker af "Sex and the City 2", som må være en af verdenshistoriens værste film, spist chips til morgenmad (en god og nærende diæt), og spillet Skeeter Davis' "End of the World" på en spansk guitar, der var helt ude af tune. Alt sammen i et forsøg på at samle kræfter til aftenens koncert på Soju Bar, som jeg slet ikke ved, hvad jeg skal forvente mig af.

Soju Bar ligger på Oranienstrasse i Kreuzberg, og jeg har aldrig været der. Men folk siger det er et fedt sted, så det bliver sehr interessant. Aftenen er arrangeret af Nordic By Nature, der har specialiseret sig i at hente nordiske navne til Berlin. De har tidligere haft besøg af Vinnie Who, Chimes and Bells, Zebra and Snake, og mange flere. Så det lover godt.

Btw. Highlight fra lørdag eftermiddag var en burger fra Berlin Burger International, der ligger på Pannierstrasse. Vi var dernede igen i dag for at få en tømmermænds burger, men de havde lukket. Wtf? En burgerjoint, der har lukket om søndagen. Det er dårlig business-sans!

Bis morgen
// Rangleklods


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA