x

Rangleklods-turnédagbog fra Tyskland kapitel 5

Rangleklods-turnédagbog fra Tyskland kapitel 5

Köln (Cologne) - 14.12.11 - 2. del

Fårk, det var godt med en god nats søvn. Efter koncert og nedpakning var der ikke meget energi tilbage. Selve koncerten gik... godt. For mit vedkommende er der altid to oplevelser af en koncert: den rent personlige samt publikums. Sidstnævnte kan man naturligvis kun fornemme, forestille sig og spørge til. Personligt var det en kombineret oplevelse. Monitorsystemet var helt off, bassen knasede og de faldt hver især ud et par gange undervejs. Det stjæler enormt meget koncentration og fokus og gør, at det er meget sværere at give sig helt hen til musikken og skabe kontakt til publikum. Der var altså lidt for meget damage control og lidt for mange bekymringer om, hvordan det lød udadtil, for at jeg kunne nyde koncerten fuldt ud.

For publikum var oplevelsen dog heldigvis helt anderledes. Lyden i rummet var god, vokalen lå som den skulle, etc. Og det er selvklart det suverænt vigtigste. Jeg ved dog nu, at den næste store investering, jeg må ud i, er at købe et såkaldt in-ear monitor system. Det er lukkede høretelefoner, hvis mix og niveau jeg selv vil kunne styre under lydprøve og undervejs i koncerten. Og dermed vil der være en mindre ting at bekymre sig om.

Jeg har det i det hele taget lidt som efter jeg spillede på Spot tidligere i år. Selve koncerten var virkelig god, men dagene derpå syntes jeg ikke rigtig der skete noget. Efterfølgende har jeg dog kunnet se, at stort set alt, der er sket siden har tråde tilbage til netop Spot. Så jeg har ingen forventninger om at lukke en pladekontrakt med et tysk selskab i denne uge eller den næste. Det er beslutninger, der kan trække ud, og som selvfølgelig er så vigtig, at den netop ikke skal tages på et øjeblik.

Når det så er sagt, må det meget gerne være på plads inden for de næste par måneder, så det første Rangleklods-album kan udkomme på samme tid i DK og DE. Det tyske marked er stort og har indtil videre har vist sig at passe virkelig godt til musikken, så der er ingen tvivl om, at der skal arbejdes intensivt på at få så mange kontakter som muligt hernede. Det er også det eneste rigtige, eftersom mit tyske forbedres hele tiden. Det må være flydende om et års tid. Ahhh... Men en döner kan jeg satme bestille – kein problem!

Vi fik set Kölner Dom i dag. At se den fra nogle vinkler var som et optisk bedrag. Perspektivet var helt uigennemsigtigt. Det var en af de eneste bygninger i byen, der overlevede 2. verdenskrig, og den er i dag nærmest smidt ind mellem hovedbanegård, shopping-centre og 70'er-blokke. Kan anbefales. Om lidt går toget til Berlin. Jeg skal til Weserstrasse igen, og har en dags tid til at hænge ud inden koncerten på Chez Jacki.

Tror, jeg skal en tur på Boddingstrasse og igennem de fem Trödel-forretninger, der ligger stort set ved siden af hinanden tæt på U-Bahnen. Det er basically bare genbrugsforretninger, men modsat de danske, hvor pensionist-damerne holder sirligt styr på inventaret, er tingene smidt skødesløst ind mellem hinanden i de smadrede lokaler i Berlin. Det er med andre ord en skattejagt. Mit største fund indtil videre, som jeg fandt da jeg boede i byen, er en art melodica i stor størrelse med tangenter samt akkord-knapper, som fungerer ved gennemstrømning af luft. 20 euro, og det lyder fantastisk. Så heldig er man dog så godt som aldrig. Så ville det heller ikke være sjovt.

Bis später,
// Rangleklods


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA