x

Penny Police - En autoharpe og en stjålen flaske vodka

Penny Police - En autoharpe og en stjålen flaske vodka

Sidste januar havde spilllestedet Vega stor succes med upcoming-aftenen Vegas Udvalgte, hvor Emma Acs, Brother Grimm, Let Me Play Your Guitar, Freja Loeb, Our Broken Garden og Panamah indtog scenen på Enghavevej. Nu er Vega klar til at gentage succesen den 20. januar, og har til lejligheden udvalgt seks nye navne fra vækstlaget. Blandt disse er Ulige Numre, Shaq Boosie, Rangleklods og Penny Police - alias Marie Fjeldsted - som her fortæller om sit musikalske univers.

Hvordan vil du karakterisere din musik?

Det er melankolsk, ærligt og nogle af sangene kan lyde, som ældgamle folkeviser og er helt basic singer/songwriter, mens andre er mere "hit"-agtige.

For at være mere konkret, så er der nogle, der synes, det lyder som en blanding af Emiliana Torrini og Agnes Obel, men det er svært selv at sige noget om. Mine sange har været spillet i en del forskellige konstellationer, og jeg synes det er spændende at prøve forskellige udtryk af. Jeg har som sådan ikke noget fast band, og det er med til at gøre det mere spændende og udfordrende.

Hvorfor blev det lige den genre, du valgte?

Hmm, det er svært at svare på. Måske kan jeg ikke andet. Ej, jeg har ikke tænkt så meget over genre, når jeg har skrevet sangene. Faktisk har jeg ofte svært ved at huske, hvordan mine sange er blevet til. Så jeg er nok ikke så bevidst om det i det øjeblik, hvor jeg skriver. Men så efter en sang er "født", kan jeg godt nørkle i 100 år og ændre ting hele tiden – også i sidste øjeblik. Er derfor meget glad for de tålmodige musikere, jeg har spillet med i gennem det sidste år.

Hvad adskiller din musik fra lignende musik?

Altså, jeg spiller jo på elektrisk autoharpe, hvilket har vakt opmærksomhed til mine koncerter. Og jeg har også haft theremin med nogle gange. Det tror jeg folk synes er lidt særligt. Men jeg bruger ikke instrumenterne for at gøre min musik anderledes. Faktisk begyndte jeg at spille autoharpe, fordi jeg ikke kunne (og stadig ikke kan) spille guitar. Den er nemlig noget nemmere at spille på. Selvfølgelig betyder instrumenter og arrangementer meget. Men jeg tror mere det handler om noget vedkommende og "ind til benet"-agtigt, som jeg i hvert fald selv synes er vigtigt.

Hvad betyder det for dig, at du er blevet valgt til Vegas Udvalgte?

Det betyder meget. Det virker til, at der er god opmærksomhed omkring arrangementet, så jeg håber det kan gøre noget godt for mit debutalbum, som udkommer den 26. marts. Og så kan jeg godt lide at spille i Vega! De gange jeg har spillet der, har der været utrolig søde og gode lydmænd og afviklere. Det betyder meget for mig. Og så gør det mig både glad og nervøs, fordi jeg faktisk aldrig har overvejet, at det skulle blive "min tur". Så det er lidt stort.

Hvorfor tror du, at du er blevet en af de Udvalgte?

Jeg går ud fra, at Vega-folket kan lide min musik og nok også synes, at den er lidt anderledes. Og så var der god opmærksomhed omkring min ep "Thieves Like Us", som jeg selv udgav i april 2011. Den har været startskuddet for, at der er sket nogle gode ting det sidste års tid. Bl.a. udgiver jeg jo som sagt snart mit debutalbum, så de har nok også tænkt, at jeg var aktuel.

Hvad er dit forhold til Vega?

Jeg har været privilegeret at få lov til at spille der en del indenfor det sidste halve år, som support for nogle vildt søde musikere. Først Kina Grannis i Ideal Bar, så Guillemots og sidst i november Our Broken Garden i Lille Vega. Én af gangene "kom jeg til" at tage en flaske vodka fra backstagelokalet med hjem. Jeg var ret fjollet efter en af vores bedste koncerter længe. Så skrev jeg en mail og sagde ups og undskyld. Ha ha, det er der vist ikke meget rockstar over…

Hvad kan man forvente af musikalske aktiviteter fra dig i 2012?

Den 26. marts udkommer min debutplade på A:larm. Derefter er der en lille danmarksturné med Our Broken Garden og Lydmor, som mere eller mindre også er pladeaktuelle. Og så vil jeg gerne vende tilbage til ep-formatet og udgive ep nr. 2 før plade nr. 2. På samme måde som i denne omgang. Jeg kan godt lide, at det er mere koncentreret på en ep. Og den korte længde giver mulighed for noget andet end en fuldlængde plade. Men om det sker om ep'en kommer allerede i 2012, det kan jeg ikke sige med sikkerhed.

Hvad er dine musikalske ambitioner?

Jeg skal i gang med at skrive nye sange. Der har været meget fokus på at indspille pladen, så jeg glæder mig til igen bare at være mig og mine sange. Og være i gang lige, når det passer mig og ikke være afhængig af andre. Og så har jeg vildt meget lyst til at tage ud og spille nogle særlige koncerter, hvor det bare er mig på elektrisk autoharpe og korsangere. Igen, helt ind til benet. Det er jeg vild med. Indtil nu har jeg været meget målrettet samtidig med, at jeg prøver at tage én dag ad gangen. Det er gået meget godt, så det vil jeg fortsætte med. Men hvis det skal være lidt vildere, så vil jeg gerne ud af Danmark med min musik. Jeg spillede bl.a. til Airwaves på Island og det føltes så frit, fordi jeg ikke kendte folk og ikke skulle forholde mig til andet end musikken.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA