x

Guide: De bliver store i 2012

Guide: De bliver store i 2012

Hør sange fra de respektive kunstnere via Spotify og nedenstående links.

Asbjørn

Hvem er det?

Aarhusiansk sanger og sangskriver, der tidligere optrådte under navnet Asbjørn And the Strange Ears og blandt andet spillede på Spot og NorthSide Festival 2011.

Hvorfor skal du elske ham?

Asbjørn, med efternavnet Toftdahl, er en talentfuld sanger og sangskriver, der fusionerer klassisk sangskrivning med fængende elektropop, tilsat en smuk, ofte falsetsyngende vokal, og han er en karismatisk liveperformer.

Hvad kan du forvente?

Debutsinglen The Criminal er på gaden 16. januar, og albummet udkommer 10. april på det nystartede selskab Body Of Work, dannet af Asbjørn og brancheveteranen Jesper Bay.

Hør Asbjørn med "Robots And Wildbirds":

 

Christopher

Hvem er det?

Den 19-årige sanger og sangskriver med efternavnet Nissen kunne i efteråret 2011 opleves som opvarmning på Xanders turné. I september udgav han debutsinglen Against The Odds, hvis video allerede har rundet de 700.000 afspilninger på YouTube.

Hvorfor skal du elske ham?

Christopher er en fremragende sanger og en habil sangskriver, og så er han en vaskeægte charmetrold og hjerteknuser. Christopher leverer popmusik med international lyd og ditto potentiale.

Hvad kan du forvente?

Christopher tager på Danmarksturné i april og maj, og albummet udkommer inden sommer.

Se musikvideoen til Christophers "Against The Odds":

 

The Eclectic Moniker (billedet)

Hvem er det?

Københavnsk septet med den langskæggede Frederik Vedersø i front. Gruppen vandt KarriereKanonen i 2011 og har spillet på både Spot og Roskilde Festival.

Hvorfor skal du elske dem?

The Eclectric Moniker spiller en original blanding af lettere eksperimenterende rock og afrikansk og sydamerikansk musik, skiftevis feststemt og med melankolske undertoner, opfindsomme guitarfigurer og en solid, vidtrækkende vokal fra Frederik Vedersø.

Hvad kan du forvente?

En single til februar, et album til april og en større Danmarksturné.

 

Hør The Electic Moniker med "Easter Island:"

Lukas Graham

Hvem er det?

Dansk-irsk sanger og sangskriver, som i oktober udgav debutsinglen Ordinary Things, der straks blev et massivt hit i radioen og på YouTube og banede vejen for stribevis af udsolgte koncerter.

Hvorfor skal du elske ham?

Lukas Graham er en fortrinlig sanger og sangskriver og er et seriøst bud på dansk soulmusik i international klasse anno 2012. Han er også et solidt livenavn sammen med sit band alias Lovestick (trommer), Magnúm (bas) og Kirk (keyboard).

Hvad kan du forvente?

En ny single medio januar, debutalbummet kommer 29. februar, og Lukas Graham har i skrivende stund 35 koncerter på programmet, heraf to allerede udsolgte koncerter i Store Vega i februar og marts.

Se Lukas Graham fremføre "Ordinary Things" live:

 

The Green Lives

Hvem er det?

Aarhusiansk kvintet med fokus på vokalharmonier, strengeinstrumenter og glade popsange. Gruppen var Månedens Demo i GAFFA tilbage i 2008 og spillede året efter på Spot Festival.

Hvorfor skal du elske dem?

The Green Lives har helt styr på vokalharmonier – der kommer fra alle fem medlemmer – og gode melodier og er et vindpust af sommer og livsglæde, selv midt i vinterkulden.

Hvad kan du forvente?

Debutalbummet udkommer i løbet af 2012.

Se musikvideoen til The Green Lives' "Anna Lee":

 

Kesi

Hvem er det?

Nørrebro-grime-rapper med det fulde navn Oliver Kesi, kendt for hittet Slem Dreng, der var P3's Ugens Uundgåelige i august 2011. Kesi skaber ord og beats i samarbejde med Gilli og Benny Jamz, der ligesom Kesi er medlemmer af det københavnske hiphop-crew B.O.C.

Hvorfor skal du elske ham?

Kesi er en talentfuld grime-rapper og leverer sammen med sit crew både club-venlige og mere dystre, dubstep-påvirkede tracks.

Hvad kan du forvente?

Debutalbummet udkommer til marts.

Se musikvideoen til Kesi feat. Benny Jamz: "Født I Dag":

 

Kúra

Hvem er det?

Dansk-islandsk trio alias sangerinden Fanney

Ósk Þórisdóttir, programmøren Brynjar Bjarnfoss og guitaristen Rasmus Liebst. Musikken er rocket elektronika med dub-elementer og en smuk vokal i front. Gruppen debuterede i december 2010 med ep'en Multicolor, hvorfra Lulu Rouges remix af sangen Gógó blev et hit på iTunes.

Hvorfor skal du elske dem?

Kúra har skabt en elegant blanding af rock, elektronika og nordisk melankoli, og de har da også allerede modtaget en Underground Music Award og optrådt på blandt andet Distortion, Strøm Festival og Stella Polaris.

Hvad kan du forvente?

Debutalbummet udkommer i begyndelsen af 2012.

Hør Kúra med "Gógó":

 

Lydmor

Hvem er det?

Lydmor er et alias for den aarhusianske sangerinde, sangskriver og programmør Jenny Rossander, som efter eget udsagn skaber         

dansk post-feministisk ungdoms-solo-elektronisk-singer-songwriter-chillout-beatmusik.

Hvorfor skal du elske hende?

Lydmor har fundet the missing link mellem et klassisk singer-songwriter-univers og elektronika og er en glimrende sangerinde og sangskriver – med visse dramatiske over- og undertoner.

Hvad kan du forvente?

Debutalbummet udkommer i løbet af 2012, produceret af Jonas Tranberg (Efterklang, Murder med m.fl.).

Se musikvideoen til Lydmors "Electric Mistress:"

 

Reptile Youth

Hvem er det?

Aarhusiansk elektropop/punk-duo tidligere kendt under navnet Reptile & Retard. Gruppen var på en længere turné i Kina i 2010 og har i 2011 spillet i blandt andet Japan, Tyskland, Schweiz, Østrig, Luxembourg og på Roskilde Festival.

Hvorfor skal du elske dem?

Reptile Youth har masser af hitpotentielle sange i ærmerne og buksebenene, og live kommer de i bogstaveligste forstand langt ud over scenekanten.

Hvad kan du forvente?

Debutalbummet udkommer i løbet af sommeren og er produceret af Mark Ralph (Hot Chip m.fl.) og Dave M. Allen

(The Cure m.fl.)

Se Reptile Youth fremføre "Speed Dance" på Spot Festival 2011:

 

Rasmus Thude

Hvem er det?

Ung soul/pop-sanger, som første gang gjorde sig bemærket i X Factor 2010 og omkring årsskiftet 2010/2011 formåede at blive forvekslet med Justin Timberlake på YouTube. I juni udgav han sin debutsingle Til Månen & Tilbage.

Hvorfor skal du elske ham?

Rasmus Thude er en fremragende sanger med en solid soulstemme og har en stribe særdeles fængende sange I ærmet i krydsfeltet mellem pop, soul og elektro.

Hvad kan du forvente?

Debutalbummet udkommer i løbet af 2012.

' Se musikvideoen til Rasmus Thudes "Til Månen Og Tilbage":

 

Ulige Numre

Hvem er det?

Københavnsk kvartet, som allerede har hittet stort i efteråret 2011 med København fra deres selvbetitlede debut-ep.

Hvorfor skal du elske dem?

Ulige Numre fusionerer på original vis lettere kantet rock med et singer-songwriter-univers med poetiske, velskrevne tekster, gode melodier og en stærk vokal fra Carl Emil Petersen.

Hvad kan du forvente?

En danmarksturné i marts som opvarmning for Mikael Simpson og et album til efteråret, udgivet af Nikolaj Nørlunds selskab Auditorium.

Se musikvideoen til Ulige Numres "København":

 

Young

Hvem er det?

Tidligere aarhusiansk, nu københavnsk baseret rapper med det borgerlige navn Yonnas Debbessai, blandt andet kendt fra YouTube-hittet FokMedMigNu og Nik & Jays Giv Mig Dine Tanker Pt. 2. Young var også support på L.O.C.'s efterårsturné.

Hvorfor skal du elske ham?

Young har et imponerende flow og er en habil tekstforfatter, og han skaber sammen med producer Kewan solid hiphop med en let dyster undertone.

Hvad kan du forvente?

Debutalbummet udkommer i løbet af 2012.

Se musikvideoen til Youngs "Fokmedmignu":

 

Dem spottede GAFFA sidste år – og sådan gik det dem:

Emma Acs

Singer-songwriteren fik fine anmeldelser for sit debutalbum Champagne, spillede på Spot og Roskilde Festival og blev nomineret til en GAFFA-Pris som årets nye navn.

Darkness Falls

Duoen alias Josephine Philip og Ena Lindgreen fik et stort radiohit med Hey! og roser for det Trentemøller-producerede debutalbum Alive In Us og

Electric Lady Lab

Elektroduoen hittede massivt med den Snap!-samplende debutsingle You & Me, og debutalbummet Flash modtog pæne anmeldelser.

Ida Gard

Singer-songwriteren udgav debutalbummet Knees, Feet & The Parts We Don't Speak Of, der fik meget flotte anmeldelser.

Kirsten & Marie

De enæggede tvillingesøstre gav en del koncerter, blandt andet på Roskilde Festival, men nåede ikke at udgive deres debutalbum. De bliver endnu større i 2012!

The Late Great Fitzcarraldos

Indie-allstar-gruppen indkasserede fine anmeldelser for deres selvbetitlede debutalbum.

Freja Loeb

Powerpop-sangerinden fik et radiohit med Never Stop Coming Back, modtog flere femstjernede anmeldelser for sit debutalbum Odyssey og drager på en halvlang turné i marts 2012.

Musti//Amin

Elektro-rap-duoen fik en fin anmeldelse af deres selvbetitlede debutalbum i GAFFA, men blev ellers noget overset.

Nadja

Den dansk-egyptiske elektropop-sangerinde med efternavnet Gattas har hittet med Michael Rune på nummeret Min Indre Stemme, mens hendes debutalbum stadig er på vej.

The Olympics

Den københavnske poprockgruppe opnåede udmærkede anmeldelser med deres debutalbum Mother.

Panamah

Elektropoptrioen udgav deres debutalbum Ud Af Stilhed, der modtog ganske pæne anmeldelser.

Sinusstøv

Elektrokvartettens debutalbum Lava fik en god modtagelse i pressen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA