x

Girls Love Rallie – Nordjysk soul med en knivspids rock

Girls Love Rallie – Nordjysk soul med en knivspids rock

Forestil dig en fransk podcast-vært udtale navnet "Girls Love Rallie", og derefter titlen Son of Rock'n'Roll. Det er Rasmus Hald Jensen, der er artisten bag navnet Girls Love Rallie, og det er i virkeligheden hans anekdote, om en podcast, der inkluderede en nylig afspilning fra hans seneste album Son of Rock'n'Roll. Hvor han blandt andet kunne fryde sig over udtalen af navnet, der stammer fra en gammel avisoverskrift kombineret med Hald Jensens kaldenavn Rallie. Første album fra eks-My Friend George-medlemmet kom i 2008, og Rallie planlægger, at gøre det til en trilogi, hvorfor vi om tre år, atter vil kunne glæde os til endnu en plade. Rallie uddyber, hvad to'eren Son of Rock'n'Roll er for en størrelse:

– Det er ti sange, jeg har skrevet, som er blevet farvet af alle de personer, der har været med til at lave pladen. Der er ikke noget magi i det eller noget helligt eller specielt. Den er der ligesom bare nu. Jeg er rigtig glad og stolt over resultatet, og det lyder vildere, end jeg kunne have forestillet mig. Netop fordi den stikker i mange forskellige retninger, men for mig giver den mening – især som album. Det var vigtigt for os, at lave et album. En god enhed med en rød tråd igennem.

Når Rallie taler om "vi" og "os", er det fordi, der har været en lang række bidrag, der blandt andet tæller Rune Hedeman (eks-1-2-3-4), Rasmus Hedeman (Hell Is In Hello) og Freja Loeb med flere. Især førstnævnte Hedeman har spillet en større rolle bag mixerpulten, og har ifølge Rallie selv været med til at iklæde ham den rette musikalske kappe, idet Hald Jensen erkender, at han ikke selv er den store computer-specialist. Han kalder selv sin stil for Nordjysk Soul – Rallie stammer fra det nordjyske, men hvad med det lyriske?

– Mine tekster handler meget om at sige noget, der ikke er blevet sagt før. Det, jeg finder hos mine lyriske forbilleder, er netop vendinger, billeder, hvor man tænker: hvad blev der sagt der? Noget er planket fra nogle andre – noget kommer fra et sted, jeg slet ikke ved, og så finder man ud af bagefter, hvordan det relaterer sig til ens verdensbillede.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA