x

Undercover: Freja Loeb - Odyssey

Undercover: Freja Loeb - Odyssey

Hvem: Freja Loeb og Anders Christiansen

Hvor: Et fotostudie på Amager

Hvornår: September 2011

På coveret til Freja Loebs debut-udspil står albummets yndige hovedperson i en noget særpræget dragt i et stramt komponeret stilistisk univers, der brydes af en farvestrålende papegøje, der enten er på vej til angreb eller på vej hen for at sætte sig på frøken Loebs skulder. Hvad er meningen? Freja Loeb forklarer:

– Det er en ide vi har arbejdet på helt fra vi lavede vores første single cover til Never Stop Coming Back. Det var en meget grafisk sort-hvid inddeling med mig på forsiden. Vi gik videre med idéen på coveret til Soft Blues-singlen, som vi peppede op med lidt eventyr-røg, og på pladecoveret ville vi gerne samle elementerne fra de to single-covers. Derfor er ydercoveret meget enkelt og sort-hvidt "arty cool", mens billederne indeni er mere farverige, drømmende og eventyrlige. Det er også modsætninger, som jeg har arbejdet meget med i min musik: det enkle, punkede udtryk blandet med det eventyrlige. Det synes jeg er meget interessant at blande.

Det er jo lidt et specielt outfit, du har på. Hvor kommer det fra?

– Dragten har jeg lånt af et tøjfirma. Jeg syntes, den passede godt til de tanker, jeg havde om stemningen i musikken. Den er meget grafisk enkel, men stadig lidt mystisk, og det kan jeg rigtig godt lide.

Okay, men hvad så med papegøjen? Hvad er dens rolle?

– Hvis man fjerner papegøjen fra billedet, bliver det lidt for straight up punket råt, men med fuglen på, kommer det eventyrlige element atter ind. Man kan også blive lidt i tvivl, om  det er min ven eller min fjende, når den sådan kommer flyvende, og det synes jeg er meget fedt.

Der er flere der har spekuleret i, om coveret er en hyldest til Blondies Parallel Lines, er det det?

– Hmm, det må være op til folk selv at bedømme, haha! Måske… Men jeg har været meget inspireret af gamle pladecovers, som jeg har prøvet at plante referencer til på mit eget omslag

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA