x

11 Essentielle - februar 2012

11 Essentielle - februar 2012

1 – WhoMadeWho – Inside World (feat. John Grant)

Mens vi venter på at den amerikanske anmelderdarling John Grant følger op på Queen Of Denmark-albummet, kan man høre ham i front for WhoMadeWho, på den alternative udgave af danskernes aktuelle single Inside World fra deres kommende album Brighter, der lander den 27. februar.

Hør den i Spotify

 

2 – Cat Power – King Rides By

2012 skulle være året, hvor Chan Marshall aka Cat Power vender tilbage med et nyt album med selvskrevet materiale, og som en lille, men fantastisk teaser, udsendte hun for nylig en nyfortolkning af sin egen King Rides By, der samtidig tjener som velgørenhedssingle.

Hør den i Spotify

 

3 - Nikolaj Nørlund – Ned Til Søen

Det er en sødmefuld og lettere funky scene, Nikolaj Nørlund får sat på Ned Til Søen, der ikke bare fungerer som åbner på det nye album Alt Sammen, Lige Nu, men også er noget af det mest charmerende og naive hørt fra hans side siden den første Rhonda Harris-plade.

Hør den her: Ude på albummet Alt Sammen, Lige Nu (A:Larm)

 

4 - Alabama Shakes – Hold On

Amerikanske Alabama Shakes har stadig kun en enkelt ep på markedet, men flere toneangivende medier har allerede spået rock- og soulmamma Brittany Howard og co. en lys fremtid. Og man behøver kun tjekke Hold On ud, før man tror fuldt ud på hypen.

Hør den her: alabamashakes.bandcamp.com

 

5 - Queens Of The Stone Age – Outlaw Blues

Fem lange år er der gået siden Queens Of The Stone Age sidst var albumaktuelle, men ventetiden skulle eftersigende snart være ovre. I hvert fald har de fundet tid til at fortolke Bob Dylans Outlaw Blues til fordel for Amnesty International-støttealbummet Chimes Of Freedom: The Songs Of Bob Dylan, hvor hele 75 kendte navne bidrager med coverversioner.

Hør den på Amnesty Internationals side her

 

6 - Thom Yorke – Twist

Selv for et turnéfrit år var 2011 et travlt år for Radiohead, der nåede at udsende The King Of Limbs-albummet, en avis, 22 remixes, plus to dobbelt-a-side singler. Alligevel har Thom Yorke haft tid til at lave musik i eget navn, hvilket vi kan være taknemmelige for, for Twist, der for nylig dukkede op online, er noget af det mest innovative han har lavet i eget navn.

Hør den: på youtube.com

 

7 - The Shins – Simple Song

Efter en langvarig pause, der dog affødte Danger Mouse-samarbejdet Broken Bells, er James Mercer nu tilbage i The Shins-regi, og det med et helt nyt band bag sig. Førstesinglen Simple Song tegner særdeles godt for fans af Mercers ubesværede og solbeskinnede alt-pop.

Hør den i Spotify

 

8 – The Flaming Lips – Do It (featuring Yoko Ono)

32 timer, 2 minutter og 48 sekunders ny musik nåede Flaming Lips at udsende i 2011, i kunstfærdige og futuristiske indpakninger. Senest blev det til en spraglet og selvlysende 12"-vinyl der er blevet til i samarbejde med Yoko Ono. I år har Wayne Coyne og co. varslet et album, hvor blandt andet Nick Cave og Bon Iver medvirker. Så intet tyder på at det bliver kedeligt at være Flaming Lips-fan lige foreløbig.

The Flaming Lips with YOKO ONO PLASTIC ONO BAND - Do It! by Yoko Ono

 

9 - Roxy Music – Love Is The Drug (Todd Terje Disco Dub)

Bryan Ferry nåede i tiden med Roxy Music at fremtrylle noget af det mest sexede musik, der nogensinde er kommet ud af (elegante) hvide briter. Og på dette nye Todd Terje remix af Love Is The Drug er der stadig så meget virilitet i musikken, at foråret kun kan komme for langsomt.

Ude som single (Vinyl Factory)

Love Is The Drug (Todd Terje Disco Dub) by BryanFerry

 

10 - Lee Ranaldo – Off The Wall

Tiden hvor et nyt Sonic Youth-album altid var lige om hjørnet, er nok et overstået kapitel, efter kongen og dronningen af kool Thurston Moore og Kim Gordon er gået fra hinanden. Heldigvis kan de fire newyorkere på egen hånd, fint eksemplificeret af guitarist Lee Ranaldo på denne forsmag fra et kommende soloalbum. Stilmæssigt ligger det ikke langt fra Moores Demolished Thoughts-album fra sidste år.

Hør den: På Matadorrecords.com

 

11 - D'Angelo " Black Hole Sun " (Demo)

Når I læser dette, så skulle det amerikanske soulgeni D'Angelo gerne lige have givet et brag af en koncert i Store Vega. Men her ved deadline må vi nøjes med sangerens noget alternative, men ikke desto mindre fede udgave af Soundgardens Black Hole Sun. Nu mangler vi så bare en opfølger til det 12 år(!) gamle Voodoo-album.

Hør den: På Soundcloud

D'Angelo - Black Hole Sun (Demo) by Moosekick

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA