x

Southern Gothic Tales i New York kapitel 1

Southern Gothic Tales i New York kapitel 1

For et lille år siden udgav vi i Southern Gothic Tales vores andet album, "Modern Man". Efter at have turneret med pladen i Danmark, er jeg taget til New York for at teste det nye materiale på amerikanerne. Jeg vil undervejs holde GAFFAs læsere underrettet om løjerne.

Den første koncert jeg skulle spille var på et spillested det hedder Goodbye Blue Monday, og som ligger et godt stykke ude i Brooklyn. Man tager J-toget fra Manhattan, passere det hippe Willamsburg, forsætter igennem et ortodokst jødisk kvarter, indtil man til sidst ender i et lidt tvivlsomt kvarter der primært er beboede af mexicanere. Under en højbane, i mellem autoværksteder og dårlige restauranter, finder man så spillestedet Goodbye Blue Monday.

Stedet er et tilholdssted for en del New Yorker-kunstnere der ikke længere har råd til at bo på Manhattan og derfor er flyttet til Brooklyn. Umiddelbart virker det som er ret kaotisk sted der mest af alt minder om blandingen af en rodet marskandiser-forretning og et galleri. Væggene er pyntet med ret alternativt kunst, og reolerne i lokalet er fyldt med gamle bøger og vinyler. For enden af lokalet er der så en scene hvor kvarterets bohemer og andre New York acts optræder. Baren er styrret af nogle fantastisk søde mennesker der sælger suppe og billige øl. Specielt suppen viste sig at være en god ide da varmeanlægget var gået i stykker!

Denne aften var der programsat 3 bands, og jeg selv skulle spille som nummer 2. Det første band var en finsk duo bestående af et kærestepar der optrådte i ens batiktøj, og med bare maver og bare tæer. De spille to-stemmig popmusik, fremført på ukulele og melodika. Det var meget charmerende og noget ganske andet, men ikke lige frem et orkester jeg var nervøs for at følge efter.

Derefter skulle jeg på. Da vi ikke havde råd til at tage af sted hele orkesteret, havde jeg valgt at tage min baritone-elguitar med. Ret teknisk gør den at jeg kan dække et bredt tonespekter, og tilsat en masse effekter gik det faktisk ret godt. Første gig veloverstået. Optur!

Aftnen sluttede af med et Brooklyn-band der spillede på trommemaskiner, ustemte guitarer og vandrør. Det var ikke ligefrem smukt, men ganske underholdende. De sluttede deres sæt af med en sang hvor de alle råbte i kor. "Need more money, write me a check. Need more money, write me a check. Need more money, write me a check!!!" Det opsummerer vist aftenen meget godt.

Første koncert veloverstået. Next up, East Village.

Forsættelse følger…….


 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA