x

Wacken Open Air – den tungeste festival i Europa

Wacken Open Air – den tungeste festival i Europa

Wacken Open Air i Tyskland afholdes for 16. gang 4.-6. august, og i år er det med hovednavne som Nightwish, Machine Head, Accept, Hammerfall og Kreator. For de rigtig tunge drenge, der vil have død eller black, er der legendariske navne som Obituary, Suffocation, Samael, Gorefest, Marduk, Zyklon og Dissection.

Det er dog ikke alt. Danmark er også godt repræsenteret dernede i form af to af de hotteste navne på scenen lige nu. De mægtige Mercenary fra Aalborg gæster for første gang Wacken, efter en succesfuld tur på Roskilde Festival, og Illdisposed fra Århus skal også ryste de mere end 30.000 metallystne festivalgæster i det nordtyske sammen i løbet af weekenden.

Wacken Open Air foregår på to store scener. Den ene hedder "True Metal Stage" og præsenterer den mere ordinære metal og tung rock. Lige ved siden af finder vi "Black Metal Stage", som huser den mere dystre metal, såsom hård thrash, death metal og black metal. Når der spilles på den ene scene, stilles der udstyr op på den anden, således at denne er klar til at tage over små 10 minutter, efter at den første scene er færdig. Sådan kører de to scener sideløbende hele dagen igennem, alle dage, hvilket giver gæsterne en fortrinlig mulighed for at se næsten alt det musik, der overhovedet er på plakaten.

Der findes dog også to mindre scener, Party Stage og en indendørsscene i et telt, hvor de mindre bands får chancen for at få en optræden på Wacken Festival på deres cv. Sidste år havde Wacken 15-års jubilæum, og det foregik i en sand hedebølge med temperaturer, der gjorde, at publikum næsten (også kun næsten!) købte lige så meget vand som øl for at holde en lurende solstiksfare væk. Det blev fejret med optrædener fra Anthrax, Arch Enemy, Cannibal Corpse, Hypocrisy og Mayhem.

Der var også en speciel optræden af Satyricon, hvor de i 30 min. spillede Darkthrone-numre med netop Nocturno Culto fra Darkthrone på vokal. Det norske black metal-band spiller ellers normalt ikke live, men sidste år blev festivalgæsterne forkælet med denne unikke oplevelse. Noget lignende kan også meget vel ske i år, da der på plakaten stadig er en stor notits med "Very Special Surprise Act!". Det vides endnu ikke, hvad det måtte være, så der er endnu engang god grund til at smide Wacken Open Air ind i koncertkalenderen for 2005. Det bliver en stor oplevelse – som GAFFA.dk vil dække. Så følg med!

 

Wacken Open Air

Metaltix


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA