x

Hookah – Starfighters-vinder udsender debutalbum

Hookah – Starfighters-vinder udsender debutalbum

Billede: Morten Larsen

Præcis et år efter kåringen som vindere udgiver Starfighters-vinderne fra sidste år, elektro-pop duoen Hookah, nu deres debutalbum. Pladen er realiseret med hjælp fra konkurrencens bagmand Poul Martin Bonde, som i foråret, efter utallige visit hos pladeselskaber, endelig sikrede gruppen en produktionsaftale med pladeselskabet Bonnier Amigo.

Pladen, som har fået titlen "Hooked On Hookah", er en samling opløftende dancepop-sange med elementer af elektro og rock. Sanger og sangskriver Line Gad Stausgaard fortæller: - Vi har ikke prøvet at stile efter nogen bestemt lyd - hver sang har sin egen lyd. Men generelt er pladen nok temmelig 80'er-inspireret, med nogle catchy melodier.

Ligesom sangene genremæssigt adskiller sig fra hinanden på pladen, har Hookah også valgt at lade teksterne være henholdsvis dansk- og engelsksprogede. Et valg, som har sin helt egen forklaring.

- Grunden til, at nogle af numrene er på dansk, er faktisk, at da vi skrev dem var det slet ikke meningen, at de skulle ligge under Hookah-navnet. "Op Til Månen" var eksempelvis en sang, som vi skrev under navnet "Brum Og Overstyring", og som vi dengang lagde ind på upcoming-sitet Mymusic.dk. Vi diskuterede meget om, vi skulle skrive teksterne om. Jeg forsøgte mig med at skrive "Bare Et Knald" om til engelsk, men opgav, for det var nærmest umuligt at få det samme frem i teksterne.

Tommi Iversen og Line Gad Stausgaard har sammen lavet langt størstedelen af arbejdet på albummet selv. Efter at duoen, som også danner par privat, mødte hinanden på Roskilde Festival i 1998, har de arbejdet på utallige musikprojekter sammen. Arbejdet er foregået fra deres hjem i et sommerhus i Nordsjælland, hvor de har brugt opsparingen på at indrette lydstudie og indkøb af diverse instrumenter.

Den 13. august spiller Hookah koncert på Danmarks Smukkeste Festival for at markere årsdagen for deres sejr som Starfighters-vindere og for at fejre udgivelsen af deres debutalbum, som kommer i butikkerne d. 15. august. Efterfølgende tager duoen på en diskoteksturné landet rundt.

Hookahs hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA