Den Gale Pen møder Sonny Fredie-Pedersen

Den Gale Pen møder Sonny Fredie-Pedersen

Hej Sonny. Ifølge din hjemmeside er du Entertainer-Record artist-Sanger-Musiker-Danser-Koreograf og Skuespiller! Betyder det ikke normalt "kunster på dagpenge"? 

– Ha ha, jo hvis man er talentløs. I mit tilfælde betyder det et liv i USA, hvor jeg arbejder med industriens største kunstnere, skriver og producerer musik med nogle af tidens unge, berømte sangskrivere og koreograferer og danser mig vejen ind i verdens mest sete tv-programmer. 

Bla bla, jeg vidste det bare, Fredie! Du er en af de der teflonglatte Ole Henriksen-typer, der smiler, selvom man kører en rystepudser over dit scrotum. Lidt for irriterende glad? 

– Jeg har altid sat stor glæde og stolthed i at være positiv og samtidigt have noget på hjertet. I en tid, hvor pop-musikere vælger at skrive om drinks, fest og om at lave damer, er jeg sikker på, jeg er den modvægt, der er brug for. Mange kunstnere glemmer, at vi har et enormt ansvar som artister. Ups, blev jeg lige lidt for teflonglat igen, I'm sorry bro. Deal with it!

Jeg er sgu ikke din bro, dansemus. Til gengæld havde du familieprojektet Brother + Sister, og dit boyband hedder 4Count. Alt sammen halvkedeligt elevatorpop, så er det virkelig nødvendigt med en soloplade?

International er årets mest interessante pop-plade. Jeg sidder i en situation, hvor jeg har 100 procent kontrol over alt i processen. Der er hverken leflet for kedelige A&R-folk eller radioer. Det er den eneste plade, jeg pt kender, hvor indie-rockeren rocker med til Juke Joint Love, Jazzmusikeren føler Love International og hvor rytmeguitaristen griber sin guitar og spiller med på Not Gonna Leave Her Alone. Nævn mig en popkunstner, der har nosser til det? For the Art – Not the Fame.

Mundlort, Sonny! Listen over folk, der har været med til at lave albummet, er jo længere end Anne Grethe Bjarup Riis' bryster. Har du overhovedet fundet på noget selv?

– Jeg vil påstå, at min plade er en af de mest personlige pop-album, der er udkommet i lang tid. Det, folk hører i min musik og ser i min musikvideo, er mine historier, melodier, rytmer, tekster, vokaler, koreografier og visioner. Fik jeg nævnt, jeg selv udøver det hele?!

Ja, den er feset ind. Jeg har bare så svært ved at afkode dig, for du har kun ét ansigtsudtryk. Hvordan bærer du dig egentlig ad med at få teaterroller med den begrænsning?

– Jo, det er simpelthen så svært! Jeg går til ansigtspædagog i øjeblikket, og vi er nået til det "foruroligende" udtryk. Det er en udfordring, men indtil videre går jeg rundt med mit "irriterende" smil på på scenen.

Kors, du er belastende… Måske fordi du ikke havde en barndom, og blev pacet frem i dansekonkurrencer fyldt med højtråbende, hysteriske forældre. Øv hva´?  

– Man kan vist roligt sige, at jeg har fået en fantastisk træning og støtte fra min familie. Men jeg har sgu set mere hysteriske fædre, der står og råber af lille Peter til lilleput-fodbold og sviner dommeren til, hvor det absolut ingen betydning har. Hvis mine forældre har stået og råbt og heppet, så har det været til verdensmesterskaber!

Hvis svaret på spørgsmålet herunder er nej, skal du selv være en af de forældre, der går hjem og lægger sig, hvis ungen ikke præsterer, som du har sagt? 

– Det kunne jeg aldrig finde på. Min lykke vil ligge i, om mit barn er lykkeligt. Hvis jeg kan se, mit barn har et talent for noget, så skal jeg da være den første til at bakke op omkring det og sørge for, mit barn får en fantastisk fremtid fyldt med oplevelser.  

HVIS du altså får børn, for du ligner jo ikke en skovhugger, og der sidder sikkert mange knægte med løse håndled derude, der gerne vil have et stykke med Sonny. Har de en chance? 

–Ha ha, jamen det kommer da helt an på, hvad det er, de vil have. Et stykke med kødpølse, kan de sgu ikke få – det er reserveret til damerne. Hvis jeg var homoseksuel, var jeg skam nok sprunget ud for mange år siden. Nej, jeg har fundet nogle helt andre glæder ved showbusiness, som for eksempel at være vokset op backstage med showgirls og topløse piger.  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA