x

David Gray i langsom gengivelse

David Gray i langsom gengivelse

I 1998 udsendte han albummet "White Ladder", som blev hans internationale gennembrud. I dag udkommer hans syvende studiealbum "Life In Slow Motion".

- Livet kan somme tider forekomme helt uvirkeligt, fortæller David Gray om titlen på hans nye plade. - Da “White Ladder” tog fart, og jeg fik success, oplevede jeg at blive grebet af panik, når jeg trådte ind på scenen. Det var simpelthen mere, end min sjæl kunne klare. Det er netop dén følelse, pladen handler om, fortsætter han.

Pladen har været godt tre år undervejs og adskiller sig fra hans tidligere, meget personlige udgivelser, ved at numrene er skrevet ud fra andres synspunkter.

- Man bliver træt af lyden af sin egen stemme, lyder det fra sangeren. - Og der er grænser for, hvor meget man kan give af sig selv, uden at miste for meget.
- Dermed ikke sagt, at der ikke er noget personligt over teksterne på den nye plade, for det er der, ifølge Gray, mellem linjerne.

Mistroisk over for success
Med "White Ladder" opnåede David Gray enorm succes. Noget, som kom bag på den private sanger og i en periode opslugte al hans tid og fjernede fokus fra musikken.

– Da successen ramte mig, tog jeg ikke imod den med åbne arme. Jeg var mistroisk og “a bit of a slow learner”. Jeg kan lide at være anonym, fortæller han og fortsætter: - I dag er jeg kommet overens med opmærksomheden og betragter succes som en ubegribelig og fantastisk gave, som gør det muligt at afprøve mere ekstravagante ideer og tager musikken nye steder hen.

"Life In Slow Motion" er produceret af Marius de Vries, der tidligere har produceret for både David Bowie, U2 og Rufus Wainwright, og ifølge Gray har produceren haft enorm indflydelse på pladens endelige udtryk:

- Lyden er stor, og der er mere livefeeling over pladen end tidligere. Det var vigtigt for mig at komme videre. Prøve noget andet end det samplede og meget midi-prægede udtryk, mine forrige albums har.

David Grays hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA