x

Dirty rock fra The Dandy Warhols

Dirty rock fra The Dandy Warhols

”Odditorium or The Warlords of Mars”. Sådan lyder titlen på det nye album med det amerikanske poprock-fænomen The Dandy Warhols, som udkommer i dag. Pladen er Portland-gruppens femte studiealbum og byder, ifølge sanger, producer og guitarist, Courtney Taylor-Taylor, på helt nye toner. ”Dirty rock” kalder han det selv.

- Vi bliver hurtigt trætte af ting. Derfor forsøger vi som regel at gøre, hvad alle andre ikke gør. Men selvom vi er kendt for at tage musikalske venstresving, havde vi ikke planlagt på forhånd, hvordan pladen skulle lyde. Vi havde bare lyst til at lave en eksperimenterende rockplade, og så var det nærmest et tilfælde, at pladen endte med at lyde, som den gør.

På det forrige album ”Welcome to the Monkeyhouse” fik bandet assistance fra forskellige andre musikere, og især Nick Rhodes fra Duran Duran satte sit præg på pladen som producer.

- På den forrige plade var alle numrene stort set remixes. På det nye album er stilen mere dirty og rocket. Der er ikke så meget ”digital surgery” over den, forklarer Courtney, som selv har stået for størstedelen af produktionen, og fortsætter:

- Noget egentligt tema er der som sådan ikke over den nye plade, men sangen ”Smoke It” beskriver meget rammende stemningen på det nye album. Det, at man konstant skal forholde sig til alverdens bullshit og voksenting, så som skatteregler og bilforsikring, når det, man i virkeligheden gerne vil, er at spille musik.

”Smoke It” er derfor også meget passende første singleudspil fra albummet og ledsages af en video, hvor bandet trykker den af foran en hær af hunde.

Bandet tager i forbindelse med pladens udgivelse på en mini-promotiontour rundt i USA, for at spille de nye numre, udelukkende på instrumenter, der kan være i deres kufferter. Men med mindre pladen sælger helt forrygende, er der ikke meget der tyder på, at dandyerne tager kufferterne med til Danmark. - Desværre, lyder det fra sangeren, - har vi endnu ingen planer om at lægge vejen forbi Danmark.

Så indtil videre må du nøjes med at dyrke de nye sange på cd.

Dandyernes hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA