x

Dagbog fra Wave Gotik Treffen kapitel 1

Dagbog fra Wave Gotik Treffen kapitel 1

I denne weekend finder den store goth/industrial/med mere-festival Wave Gotik Treffen sted i Leipzig, Tyskland. Fire danske bands er taget af sted og rapporterer hjem. Se flere billeder i GAFFAs gallerisektion

Endelig blev det tid til at drage til verdens største goth/industrial/med mere-festival - Wave Gotik Treffen i Leipzig, Tyskland. I år er vi fire danske bands der er inviteret - Of The Wand & The Moon, Euzen, Klutæ og os selv, Blazing Eternity. Of The Wand & The Moon og Blazing Eternity er en del af samme "pakke" som vi deler med vores svenske venner fra Malmø - Solblot. WGT har naturligvis set fordelen i at alle tre bands har et større medlems-sammenfald (mere om det senere), så derfor er vi tre bands blevet booket under samme kontrakt. Det betyder at vi kører af sted (næsten) samlet i 2 minibusser. Eller rettere - Blazing Eternity og Solblot kører i en bus og den efterhånden ganske udvidede liveversion af Of The Wand & The Moon med 7-8 mennesker kan fylde en hel Mercedes minibus selv. Det er dog ikke første gang vi spiller hernede. Blazing Eternity spillede her i 2001 og 2003, Solblot i 2009, mens Of The Wand & The Moon har optrådt fire gange før i hhv. 2001, 2003, 2006 og 2009. Og nu 2012.

Begge busser kører fra København ved 07 tiden - og desværre opdager vi ved 08:30 tiden at Of The Wand... bussen allerede har indfundet sig ved færgelejet i Rødby. Det kan vi naturligvis ikke have siddende på os, så på et udefinerbart sted på Lolland får bussen så tilpas skrue at et klip eller flere er på højkant. Vi når derfor samme færge som Of The Wand.. bussen og taber ikke ansigt, al den stund at vores bus startede først i København. Konkurrence på vejen er åndsvagt og livsfarligt, men den halve time vi sparede ved at nå 8:45-færgen i stedet for den planlagte 9:15 skal komme os til gavn senere.

Tysk hedebølge og psykopatstress


Et godt stykke inde på den tyske autobahn får to anonyme, af hensyn til det ene og det andet, chauffører i vores bus kørt af ved en forkert afkørsel, som smider os direkte ud i en abnorm kø, der varer en time... mindst. Vi kommer dog tilbage på rette spor, som dog byder på endnu flere timers kø i bagende tysk hede i en bus uden aircondition og kun med to vinduer i bilen der rent faktisk kan åbnes. Vi lærer dog af de lokale hvad nødsporet også kan bruges til. Solblot skal spille 18:30 i den såkaldte hedenske landsby eller Heidnische Dorf som den hedder officielt.

Da vi stadig sidder i kø kl. 16:30 begynder det virkelig at se sort ud. Kim fra Of The Wand & The Moon skal også spille med Solblot til denne koncert, inden han skal spille med Blazing Eternity kl. 21:00, så hvis tidsplanen skrider for meget, vil det hele blive umuligt at nå. Og at middelalderlandsbyen ikke har en stage manager man kan kontakte telefonisk gør det ikke bedre. Men okay, telefoner var jo heller ikke opfundet i middelalderen!

Et af medlemmerne fra Solblot er dog i Leipzig i forvejen, og tager en taxa til landsbyen og får forklaret situationen. Og via høj fart på Autobahn ankommer vi 17:50 til vores hotel i Leipzig, hvor Of The Wand & The Moons trofaste chauffør (og keyboardspiller!) Niels Rønne står parat til at få kørt Örjan og Kim ud til de andre på Heidnisches Dorf, så Solblot-koncerten kan komme i gang hurtigst muligt. Her betød den halve time fra tidligere alverden!

DDR og tysk effektivitet

 
Efter en hurtig armbåndsindtjekning og hotel ditto med en slappe-af tid på hotelværelset på ca. 2½ minut er vi i Blazing Eternity straks på vej i en stor taxa til Kohlrabizirkus hvor vi skal spille kl. 21:00, men møde ind 2 timer før for ikke at blive trukket i hyre (en hyre som dog kun allernødigst dækker rejseomkostningerne). Kohlrabizirkus er et enormt sted med plads til 4000 mennesker eller mere, men da vi ankommer er der kun ca. 200 mennesker for at høre Projekt Mensch som spiller på det tidspunkt.

Der er nu stadig en del DDR over stedet, især backstage og toiletarealet som på alle måder er trøsteløst, gråt og slidt, men til gengæld er både stage manager og production manager ekstremt proffe, og vi bliver hurtigt henvist til backstagerum og får vist cateringareal og ikke mindst alt det lånte backline vi skal spille på. Der er sket meget siden vi sidst spillede i 2003, for aldrig har vi oplevet en så tjekket behandling som her. Selv Roskilde skal passe på. Og de næsten kolde Becks-øl kunne man sågar hente en kasse mere af på production office og kun få et smil med på vejen.

Det er dog lidt sært for os. Vi stoppede faktisk med at spille sammen i 2003, kort efter vores andet album "A World To Drown In" udkom. Det blev kun til noget Stengade, og ikke mindst WGT i 2003, hvor vi var programsat i en mindre brun undersal til det store Agra-område. En sal næsten ingen anede var der. Første gang i 2001 var derimod bedre. Fedt venue og med Theatre Of Tragedy som headliner på samme scene.

Nå, men faktum er at vi først begyndte at spille koncerter efter at Metal Magic-festivalen i Fredericia havde spurgt os et par år i træk. Efter en stor, stor succes i juli 2011 på selvsamme festival, blev det også til et par koncerter i København og Århus. Men sørme om så ikke Wave Gotik Treffen inviterede os ned endnu engang. Hvilket betød en del, da begge vores albums udkom på tyske Prophecy Productions (kendt som metallens 4AD, med acts som Alcest, Empyrium, Les Discrets m.fl.) og vi faktisk stadig får en del henvendelser fra især Tyskland, men også andre europæiske lande. Vi fik sågar en mail fra en spanier der var taget hele vejen til WGT for at se os!

Kl. 20:25 ankom Kim direkte fra koncerten med Solblot på Heidnisches Dorf så til Kohlrabizirkus. Og koncerten var gået godt og kun blevet forsinket 15 minutter, hvilket er decideret imponerende med tanke på det store stress få timer senere. En stresstilstand der havde efterladt Kim i en lettere irritabel og bitter stemning inden hans medvirken hos Solblot i middelsalderlandsbyen. Men Kim var tilbage i hopla, og det betød hele 5 minutters afslapning for Kim inden han skulle klargøre scenen sammen med os andre. Det fantastiske ved dette venue var dog at al forberedelse og det notoriske korte linecheck fungerede fint, da der sågar var monitor-lydmand på scenen og en masse hjælpende hænder!

Koncerten forløb glimrende. Numre fra både debuten "Times And Unknown Waters" og opfølgeren "A World To Drown In" samt et par halvobskure 90'er-black metal-klassikere som "Over Sorte Heder" blev luftet til absolut god respons, og med et pænt antal publikummer i salen. Desværre kan man ikke gardere sig mod en kæmpe sal som Kohlrabizirkus' enorme rumklang, men sådan var det for alle bands - inkl. italienerne i Lacuna Coil som indtog scenen kort efter os som de sidste den aften.

Alt for alkoholiske drikke

Efter lidt hængen-ud drog vi hjem til hotellet med alt habengutet, og fik særdeles mange forfriskninger i hotelbaren indtil størstedelen af vores 16 mand store rejsetrup gik kolde på værelserne. Nogle af os gik dog ud i nattelivet og fik hængt ud på natklubben Beyerhaus-Keller, hvor vi kendte flere skandinaviske goth-dj's der underholdte og adskillige danske venner som vi fik indtaget endnu flere, og alt for mange, alkoholiske drikke med. Nu er det sengetid, for i morgen skal vi bl.a. ned at se og høre vores venner Euzen fra Amager, der også skal spille i den efterhånden legendariske "Pagan Village". Både Solblot og Of The Wand & The Moon (hvor Kim selvfølgelig skal spille med begge steder) skal først spille i den fantastiske Kuppelhalle på søndag, og samme aften er det også tid til Klutæ fra Aalborg. Så hvis der for alvor skal festes igennem, skal det være lørdag. Og det glæder vi os til at gøre med Euzen!

Fortsættelse følger....


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA