x

Dagbog fra Wave Gotik Treffen kapitel 2

Dagbog fra Wave Gotik Treffen kapitel 2

I denne weekend finder den store goth/industrial/med mere-festival Wave Gotik Treffen sted i Leipzig, Tyskland. Fire danske bands er taget af sted og rapporterer hjem. Se flere billeder i GAFFAs gallerisektion

25.000 - 30.000 gæster har indtaget Wave Gotik Treffen i Leipzig. Festivalen er den største inden for goth, industrial, m.m., og festivalen foregår over hele byen på samtlige af byens koncertsteder.

Gotisk marked, Euzen og middelalder-festivitas


Gårsdagens alkoholindtag sætter absolut sit præg da vi vågner rundt omkring på værelserne. Flere af os misser morgenmaden på hotellet, men lægger dog ud med pizza og store weissbier kl.10:30 på café-øen foran hotellet. Efterhånden støder flere og flere fra vores ekspedition til selskabet, der efterhånden bliver mere og mere festligt i takt med tjenernes stigende øl-indbæring til vores bord. Og dermed er der allerede kl. 12 lagt en god stemning for resten af dagen. Vi tager afsked med et par medlemmer af ekspeditionen der tager toget hjem til København, og tager derefter ud til Agra-området, som er Wave Gotik Treffens kernepunkt med kæmpe koncertsal og kæmpe gotisk marked med tøj, sko, musik, bøger, smykker, og alt andet en dyster sjæl begærer. I samme område ligger WGT's teltplads samt et utal af boder der falbyder mad og drikke. Vi hilser på Klaus og Joachim fra Tesco Distribution, der er Of The Wand & The Moons og Solblots pladeselskab i Tyskland. De har naturligvis en velassorteret bod med masser af neofolk og eksperimenterende industrial m.m.

Markedet er kæmpestort og vi får set på masser af crap, men får også indkøbt lidt T-shirts, m.m. Fascinerende er det dog at se på alle de gennemførte gotiske personager der for alvor har dresset sig op til den store guldmedalje, og som virkelig har ført det til tops. Her er masser af flot make up og kostumer, men naturligvis også en del pinligheder.
Heidnische Dorf, som er den såkaldte middelalderlandsby, ligger lige op af Agra-området, og vi går derfor i den retning for at høre Euzen fra Amager som spiller 18:30. Desværre er køen milelang og vi tvivler på at vi når at se koncerten, indtil det går op for os at vi står i kø til en container der sælger billetter, som vi på ingen måde har brug for. Vi er derfor lige pludselig inde i Heidnische Dorf, som er superhyggelig og med endnu flere spændende boder.

Der købes adskillige flasker mjød som bælles i raskt tempo, mens Euzen starter deres optræden. Euzen er ved at blive et halvstort navn i lande som Tyskland, Holland, Belgien og Tjekkiet, og udfra fremmødet er det da også tydeligt at Euzen allerede har opbygget et ganske stort publikum i Tyskland, selvom den danske brede presse på skammelig vis har overset deres nye, andet album "Sequel". Men måske Euzen bare skal lave en Mew eller Agnes Obel, og blive store i udlandet først, som de er godt på vej til. Så kan Danmark jo bide på når man finder ud af at udenlandsk presse og fans har blåstemplet dem. Euzens skæve og teatralske progressive pop falder i rigtig god smag på Heidnische Dorf, og bandet leverer en god blanding af numre fra både debuten "Eudaimonia" såvel som den nye "Sequel". Efter koncerten er der en kæmpe kødrand af folk der vil have Euzen-autografer og en snak og foto med bandet. Får dog hilst på Christopher, Harald, Maria, Kristian og Jon og aftales at drikkes ved på Moritzbastei (kæmpe alternativ natklub) senere på natten.

Neofolk, flere bajere og... mådehold


Herefter kører vi til Felsenkeller for at høre neofolk i form af svenske Ordo Rosarius Equilibrio og tyske Hekate, som flere af os har haft sporadisk kontakt med gennem årene. Felsenkeller er pakket til bristepunktet med folk, og salen forvandles hurtigt til en sauna. Man mister derfor hurtigt koncentrationen og finder på dårlige undskyldninger for at stille sig udenfor spillestedet og hænge ud i stedet for. Ulempen er dog at man ikke må tage drikkevarer med udenfor, så adskillige dobbelte Jägermeister-shots må hældes ned i rask fart. Den gode Kim fra Of The Wand & The Moon bliver hyppigt genkendt og antastet af fans, der alle glæder sig til koncerten søndag aften, og det gør vi sgu også. Hekate går på med stor forsinkelse, så vi bliver kun og hører 5 numre inden vi kører tilbage til hotellet for at klæde om og komme i et mere passende og varmere natte-bar-dress.

Svenskerne fra Solblot har vi ikke set noget til hele dagen, og konkluderer at enorme tømmermænd må være grunden. Ved 01-tiden møder vi dem dog i hotellobbyen, og konkluderer at de stadig trækker vejret. De skal spille søndag eftermiddag, så de vælger at holde den ædruelige skanse. Kim har halvt lovet at skrive noget til denne dagbog, men overtegnede må indse at kolde fadøl nok igen er i højere kurs for hr. Larsen denne nat. Så fem af os drager til klubben Moritzbastei som er en kæmpe, labyrintisk natklub med mange barer, restaurant og flere dansegulve. Vi mødes med Harald og Christopher fra Euzen (far og søn!), og får skålet med en masse forskellige mennesker, og igen-igen konsumeret rigeligt med alkoholiske drikke. Støder også på adskillige danske venner fra det københavnske goth-miljø, så fest-stemningen er indstillet på success! Kim holder dog igen, da koncerten søndag aften er særdeles vigtig, men det lykkedes os da at lade fadøllet flyde for en stund. Samtidig står man og ærger sig over at have gået glip af både Amorphis og Brighter Death Now, men det er sgu umuligt at nå det hele.

Turen går dog tilbage til hotellet i tilpas tid inden det for alvor bliver grimt. Det bliver dog alligevel til en omgang Spotify på laptoppen og kolde godnatøl fra automaten på gangen. I morgen står den på koncerter med Solblot, Klutæ, Euzen og Of The Wand & The Moon, hvoraf flere af dem enten ligger oven i hinanden eller meget tæt på, men i hver sin ende af byen. Så der grubles over hvordan det hele kan nåes. Det må tiden vise...


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA