x

The Royal Highness - USA-dagbog del 1

The Royal Highness - USA-dagbog del 1

Billede: Saguit Saad

Godt jetlagget fik vi væltet os ud af sengene torsdag morgen. Vi ankom til New York i går aftes, og røg stort set lige på hovedet i en flok øl, og derefter i dynerne. Både krop og hoved bærer præg af en lang rejsedag i går, og de øl, som af en eller anden grund virkede som det eneste rigtige at drikke lige inden sengetid.

Det første, vi gjorde efter at spise en hurtig bagel, var naturligvis at få besøgt en af de mange fuldstændig vanvittigt udrustede guitarforretninger, der ligger her. Forestil dig Magasin. Bare kun med spader. Jeg faldt med det samme for en Silvertone-bas, som jeg ville bruge ved aftenens show på CMJ i The Gibson Building.

Umiddelbart derfra og til lydprøven. Det, der nu hedder The Gibson Building, var det, der hed The Hit Factory før. Altså et af verdens mest berømte pladestudier. Her har Bruce Springsteen sunget ”Born in the USA”, og Liberace har indspillet den ene (på Liberace-måden) fantastiske plade efter den anden. Nu har Gibson overtaget, men studierne eksisterer stadig, men bliver bare oftere brugt som showroom end som pladestudie.

Vi forsynede os i Gibson-guitarer (dette lyder meget lettere, end det er … en guitarist med frit valg på alle hylder er meget tæt på sammensmeltning), og fik holdt lydprøve og lidt at spise. CMJ er verdens største branchefestival for radiostationerne. Det er deres fest, og den foregår på samtlige spillesteder i New York City. Tusinder og atter tusinder af dj's, radiopromotorer, reklamefolk, pladeselskaber, musikere og så videre er snoet ind og ud af hinanden de dage, men stemningen er meget løssluppen, og folk interesserer sig virkelig meget for os, det eneste europæiske band denne dag.

Vi får spillet koncerten, på trods af godt 15 minutter i VILD panik over at den konverter, der skal få amerikansk strøm til at virke i vores danske pedaler, er gået i stykker. Vi kan BARE ikke spille uden vores pedaler. Umuligt!! … aherm. Lydmanden mindede os om den fantastiske opfindelse, der kaldes ”9-volts batteriet”, og vi fik debuteret i USA.

I timerne efter fik vi snakket med nogen af de mennesker, der arbejder for os i USA. Saguit, vores advokat, som forhandler alle kontrakter for The Royal Highness i USA, og Samantha, som er vores fantastiske repræsentant fra BMI (Koda i USA), der varetager vores ophavsrettigheder i USA. Dagen efter endte med en million øl, og at vi alle tre fik tampet på Easy Like Sunday Morning på Liberaces to million dollar-piano. Jo jo, man slutter med stil.

Næste show er på The Mercury Lounge på tirsdag, og i mellemtiden skal vi rundt og præsenteres for et par selskaber. Vi er meget spændte.

Dagbogens del 2

The Royal Highness' hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA