x

William Kvist fortæller om sit forhold til musik

William Kvist fortæller om sit forhold til musik

I anledning af fodbold-EM har GAFFA i serien "Finale", hvor vi spørger kendte ikke-musikere om deres forhold til musik, talt med landsholdsspiller William Kvist for at høre om hans forhold til musik. Her er første halvdel af hans svar på vores faste 20 spørgsmål:

 

Kommer du fra et hjem med klaver?

– Både og. Vi havde på et tidspunkt et klaver i tre måneder, men vi endte med at smide det ud, men jeg fik da lært at spille Dejlig Er Den Himmel Blå med én hånd.

Spiller du selv et instrument?

– Nej, ikke til daglig. På et tidspunkt gik jeg til trommer i et års tid, men det rigtige svar vil nok være nej. 

Har du nogensinde drømt om at blive musiker?

– Det er ikke noget, jeg sådan har drømt om, de jeg var yngre, men her på det sidste, kan jeg sagtens relatere til det med at spille på store scener foran et stort publikum og få et kick ud af det. Det er og egentlig også lidt det vi gør som fodboldspillere.

Synger du i badet?

– Nej, det gør jeg ikke. Det tror jeg nu også, de andre på holdet er ret glade for, hehe.

Hvad betyder musik for dig?

– Jeg bruger det meget, når jeg skal slappe af, og når jeg er i det eftertænksomme hjørne, så på den måde betyder det noget for mig, men det er ikke noget, jeg går op i på den måde, og det er heller ikke noget jeg diskuterer med folk omkring mig.

Hvor meget fylder din musiksamling?

 – Den ligger på computeren og fylder 15 GB. Det musik, jeg er blevet træt af eller ikke rigtig får hørt, sletter jeg, så den er lidt skiftende.

Hvad er din yndlingsplade?

– Det er Bon Ivers For Emma Forever Ago. Den er fantastisk.

Hvad er den mest pinlige plade, du har stående i din pladesamling?

 – Det er måske egentlig Anne Dorte Michelsens Fred Hviler Over Land Og By. Den er der i hvert fald mange, der er overraskede over, at jeg har i min samling, når jeg er så ung.

Hvilken sang vil du vælge på Karaokebaren?

Jutlandia med Kim Larsen. Det er den eneste sang, jeg nogensinde har optrådt med, og det var i skolen engang. Ud over nationalsangen er det også den eneste sang, jeg kan huske hele teksten til.

Hvilken sang forbinder du med din første forelskelse?

– Det må være Chers Believe. Den hørte jeg godt nok meget dengang. 

 

Læs hele artiklen i GAFFAs artikelsektion.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA