x

Plakatudstilling på Pop Montreal

Plakatudstilling på Pop Montreal

Illustration: Johnny Crap, plakat til System Of A Down-koncert

Folkene bag Pop Montreal har i år udvidet programmet med en del andre kulturelle oplevelser ud over musikken. Blandt de nye tiltag er tilføjelsen af en række dokumentarfilm, kunstudstillinger, politiske foredrag blandt andet af rapperen Saul Williams og Podcasts, der tilbydes på festivalens hjemmeside.

Festivalen åbnede så småt tirsdag aften med plakatudstillingen Post Pop, der fandt sted på galleriet Madam Edgars. I Nordamerika har man i en årrække haft en tradition med at lave individuelle plakater til hver koncert på et bands turné. Plakaterne designes af uetablerede kunstnere, der dog hurtigt kan få deres helt egen fanskare på grund af de fantasifulde plakater, der ikke nødvendigvis behøver at have noget med musikken at gøre. En af de meget benyttede kunstnere er Johnny Crap, der var mødt op til ferniseringen og forklarede lidt om fænomenet med koncertplakater:

- I starten var det os kunstnere, der kontaktede spillestederne eller bandets management for at få lov til at lave plakaten, men nu er det blevet så fast en del af en koncert, at vi bliver kontaktet af dem. Det er også lettere for fans at købe plakaterne, da mange bands er begyndt at sælge dem via deres hjemmesider, og ellers er der et stort community på gigposters.com.

Johnny Crap, eller Mr. Crap, som GAFFAs udsendte valgte at tiltale ham, er en af de plakatkunstnere, der bevidst vælger at tilføje noget af musikken over til plakaterne, så der er en form for symbiose.
- Mange af plakatkunstnerne vælger helt bevidst at se bort fra musikken og i stedet bruge plakaterne som et medie, hvor de kan få deres kunst ud. De laver selvfølgelig gode plakater, men det kan så diskuteres, hvor gavnligt det er for billetsalget.

Se mere på johnnycrap.com

Og på gigposters.com

Pop Montreals hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA