x

Leisure Alaska – meningsfyldt vrøvl

Leisure Alaska – meningsfyldt vrøvl

- Bred rock. En blanding af stort og pompøst og småt og skramlet. Sådan beskriver sanger Bjarke Søballe Andersen stilen på debutalbummet "The Deja In My Vu" fra det fynsk/københavnske indieband Leisure Alaska. Pladen, som netop er udkommet, spænder musikalsk vidt, og allerede nu har bandet ligget nummer et på DR's Liga.dk-liste i flere uger med singlen "Hey There Mr." og en meget fantasifuld animeret musikvideo med dansende munde, mystiske næsedyr og en yderst uheldig storvildtsjæger.

- Vi har jublet en del i bandet over den flotte placering. Det er jo en springende start på vores debutalbum, fortæller Bjarke og fortsætter: - "Hey There Mr." adskiller sig fra resten af pladen ved at være en rendyrket popsang. Skulle man nævne en sang, som repræsenterer bandets gennemgående stil, skulle det nok i virkeligheden være nummeret "Transistors In My Mind", som er mere rå i lyden og også har lagt linjer til pladens titel, forklarer sangeren Bjarke, mens han og bandet sidder samlet i studiet, i færd med at lægge sidste hånd på den endelige master.

Genremæssigt vil bandet, som fandt sammen i Odense helt tilbage i 1994, helst stemples som et dynamisk indierock-orkester. Tekst- og temamæssigt læner de sig mere op ad det, som bandet selv betegner som meningsfyldt vrøvl, krydret med diverse elementer som mountainbikes, støvler og kærlighed, frem for de mere tunge emner.

Musikken er en blanding af alt godt fra hylderne i genrebutikken og spænder stilmæssigt vidt med elementer fra både rock, surf og pop.
Albummet er produceret af svenske Mattias Glavå, som blandt andet har produceret Håkan Hellström og blev valgt til at stå for produktionen på baggrund af hans mere gammeldags tilgang til musikken, hvilket også har sat sit tydelige præg på bandets debutalbum.

Bandet holder releasefest på Rust i København på udgivelsesdagen 17. oktober, kl. 21, hvor der er gratis adgang.

Leisure Alaskas hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA