Egholm Festival – på Aalborgs Manhattan

Egholm Festival – på Aalborgs Manhattan

Se flere billeder fra festivalen i GAFFAs gallerisektion.

I en tid, hvor flere musikfestivaler lukker ned, og andre har svært ondt i økonomien, er det forfriskende at konstatere, at der stadig er folk med mod på at arrangere nyt og risikere noget af privatøkonomien.

 Tre gutter fra Aalborg fik ideen til en to-dages musikfestival, hvor hovedvægten er lagt på sangskrivere og bands, der er på vej frem i musikverdenen. – Det er voldsomt god musik, som bare ikke er blevet hørt af så mange endnu, forklarer Jens Christian Demant, der er den ene af initiativtagerne. Sammen med Jens Christian Haar og Klaus Pedersen har han knoklet i ugevis for at stable Egholm Festival på benene, hjulpet af gode venner og bekendte. Det er imponerende at fornemme entusiasmen, og det får en til at tænke på, hvordan Nibe Festival i sin tid opstod.

Hvor placerer man så lige en ny festival i Aalborg-området? 
Klart nok, det gør man på en ø. Sådan en ø har vi netop liggende i Limfjorden, lige ud for Aalborg. Øen Egholm har til dagligt 54 indbyggere, hvoraf de fleste pendler på arbejde med den lille færge "Egholm". Det var opløftende at fornemme opbakningen til festivalen fra øboerne. De tog gæstfrit imod de mange festivaldeltagere, der forøgede øens indbyggertal med omkring 14 gange – sådan cirka. 
Langt de fleste lod sig transportere med færgen, men en enkelt tømmerflåde med påhængsmotor havde taget den lange sejltur fra Sæby, ligesom mange småbåde anløb øen under de to dage med musik og fest. Oprindeligt var der ikke planlagt overnatning, men flere gæster efterspurgte på forhånd muligheden. Det fik arrangørerne til fluks at indrette en festivalcamp med en unik beliggenhed få stenkast fra strandbredden. Her kunne man så vågne op til fuglekvidder og lyden af vandet fra Limfjorden.

Musikken, gik det?

Som allerede nævnt, så var det ikke de verdenskendte navne, der var på programmet. Det var ingen dog kede af, for der blev spillet igennem, og det føltes som om, at alle havde aftalt at give alt, hvad de havde i sig for at please publikum. 28 bands og solister nåede at optræde i løbet af festivalens to dage. To scener var stillet op. En mindre "Lounge Scene" ned til strandbredden og en større "Store Scene" inde i et lille skovstykke, der skabte en fin intim ramme. Hele festivalen igennem kunne jeg høre anerkendende bemærkninger fra publikum. Det var ikke til at skjule, at alle hyggede sig gevaldigt. Begejstringen var særlig stor da Tone og Extra Store Grønlandske Rejer lukkede festivalen lørdag nat.

Økonomien - hvad med den?
Kort tid efter de sidste gæster havde forladt øen Egholm spurgte jeg arrangørerne, hvordan det var gået. Svaret var: Over al forventning. – Vi er bare så glade alle sammen, fortæller Jens Christian Demant og fortsætter: – Selv om vi i arrangørgruppen endnu ikke har det fulde overblik, så sikrede knap 700 gæster, at de penge, vi selv havde sat på spil, ser ud til at være sikret. I bedste fald ender vi på et nul, men det er vi tilfredse med. Glæden ved at have skabt noget, der har begejstret mange, er for os helt ubeskrivelig. Vi er helt rundt på gulvet over de mange positive kommentarer, vi har måttet lægge øre til. Konklusionen er, at der også næste år bliver Egholm Festival i den første weekend af august, slutter Jens Christian. En oprydning står nu på to-do-listen, før man kan melde "mission accomplished"
.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA