x

Peter Visti – Det gælder om at sætte din succes på spil

Peter Visti – Det gælder om at sætte din succes på spil

– Det gælder om at sætte din succes på spil.

Sætningen kommer egentlig først frem sidst i interviewet, men er alligevel kendetegnet for alle de skridt som musikeren, produceren, dj'en og mennesket Peter Visti har gjort gennem sin karriere, og - erfarer jeg denne søndag eftermiddag - noget, som han ikke bare siger, men som han til stadighed praktiserer og prædiker.

Peter Visti var dj på mit ungdomsdiskotek, og jeg husker ham tydeligt iført ballbukser med smæk og seler samt verdensmandsattitude. Senere blev han selv ejer af byens hotteste dansested, hvorfra den lokale radio spillede live hver lørdag aften. Peter var byens darling, og som sådan huskede jeg ham stadig, indtil jeg stødte på hans navn på en flyer fra Bangkok. - Her var Peter nævnt som en af verdens bedste dj's, og jeg måtte erkende, at jeg med min interesse for rock langtfra var opdateret, når det gjaldt den elektroniske undergrund.

Peter Visti er 38 år og har gennem de sidste 20 år levet af sin kærlighed og lidenskab til musikken, kun med en enkelt lille afstikker til fodboldens verden, som professionel spiller. Peter Visti er i dag en mand med mange titler inden for musikken. Udover at være dj og musiker kan han kalde sig producer, promoter og eventmager. Energien og glæden ved at befinde sig midt i musikkens smørhul strømmer ud af Peter, der til stadighed kaster sig ud i nye projekter.

Når Peter selv spiller, er det gerne i selskab med sin makker Jakob Meyland. Tilsammen udgør de partnerskabet ”Visti & Meyland” med flere udgivelser på hylden.

Med hos Hotel Costes
De fik i 2003 house-verdens blåstempel, da deres single ”Bagounche” kom på flere forskellige opsamlinger. Første single blev udgivet på eget selskab, hvorefter de kom i stald hos Kenneth Bager, med planer om et helt album. I dag har Visti & Meyland indgået kontrakt med ”Disco Wax”/Warner Music, og et album skulle være klar i 2006. Nummeret ”All Night” fra det kommende album udkommer også som musikvideo og bliver allerede nu spillet på mange af de amerikanske klubber. Desuden er nummeret medtaget på ottende udgivelse fra en af de mest eksklusive opsamlinger inden for loungemusikken, Hotel Costes, som netop er udgivet, hvilket er mere end et anerkendende skulderklap.

Som dj arbejder Peter Visti en del i udlandet. Flere store jobs i London, Stockholm og Thailand har budt ham velkommen, ligesom han har spillet i Chillout-teltet på Roskilde Festival, på Vega, Luftkastellet o.s.v.

Peter har i studiet arbejdet for flere anerkendte kunstnere, danske såvel som udenlandske, på det seneste for Popstar-desertøren ”Alex”. Ingen tvivl om, at Peter har et øre for rytmer, som ikke mange er forundt, men det er bestemt heller ikke uden betydning, at han har grebet hver en chance, der er dukket op i hans farvand.

Kunne ikke sende en mail
- Det gælder om at sætte sin succes på spil. Jeg har sagt ja til en masse ting og har vel et eller andet sted også troet på, at jeg kunne. Men jeg har sagt ja uden at have nogen som helst erfaring eller viden om, hvad jobbet ville og burde indebære, siger han og fortsætter:

- Jeg har siddet i studiet sammen med Jesper Bæhrenz, der havde skaffet mig et godt job (Peter anser Jesper som værende sin skytsengel) - i et fuldt moderne studie spækket med udstyr, uden at vide hvorledes jeg skulle sende en mail via en computer. Det var et spring direkte ud på det allerdybeste vand, men man lærer hurtigt at svømme...

Alt imens Peter har fået talt sig varm, begynder også min pen at blive rødglødende. Der er ikke tvivl om, at interessen for musikken gennemsyrer alt, hvad Peter foretager sig, og sammen med musikken afprøver han konstant grænser og søger nye veje. En netop afsluttet indspilning med en garvet rockmusiker er blevet udgivet i Tyskland, som udgør et enormt marked.

- Vi prøvede at lave noget helt anderledes og ganske syret. Ekstremt lange numre, med masser af lir..., fortæller Peter, og efterlader ingen tvivl om, at det har været en sjov proces.

Men det er for klubmusikken, Peters hjerte banker allermest; de dansevenlige beats, de fyldte dansegulve og de mange hænder i luften, og da jeg ugen efter selv vover pelsen for at opleve ham bag pulten, vidner en gigantisk lang kø foran spillestedet om, at Peter Visti måske er langt mere anerkendt, end jeg gik og troede.

Lounge-lyden er langtfra min vante genre, men det er nemt at blive grebet af beatet og de mange dansende kroppe. Rytmerne flettes ubemærket ind i hinanden og kæder nummer efter nummer sammen, til de udgør en lang rytmisk trance, som trænger ind under huden og forplanter sig til alle rytmeceller.

Da jeg senere på ugen tankemæssigt vender tilbage til samtalen med Peter, husker jeg stadig hans sætning om at sætte sin succes på spil. Det bliver spændende at møde ham igen i nye og anderledes roller indenfor musikken, og allerede nu glæder jeg mig til at følge ham på nye rytmiske veje

Hold øjne og specielt ørerne åbne - så vil du inden længe støde på Peter midt i hans vidtfavnende musikalske færden.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA