x

Amsterdam Dance Event, fredag

Amsterdam Dance Event, fredag

Amsterdam Dance Event er en kombineret konference for elektronisk musik og en festival. I et samarbejde med 30 af byens klubber præsenteres en stor del af den elektroniske musik via over 300 dj's og bands. Det kræver en del faren rundt i byen at se alt det, man gerne vil, men det er glimrende undskyldning for at opleve en masse af byens steder.

Fredag nøjedes jeg dog med to steder. For det første var det primært to steder, at de ting, jeg gerne ville se foregik, og for det andet havde jeg fået nok af at stæse rundt efter min travle torsdag nat.

Jeg startede natten på 11. Det er en restaurant/club, der ligger på 11. etage i en kontorbygning lige ved hovedbanegården, og der er udsigt over hele Amsterdam fra vinduerne langs dansegulvet. Det er et forholdsvis dyrt sted, der tiltrækker en del forretningsmiddage og derfor en masse mennesker, der er ligeglade med musikken. Så lige præcis aftenens hovednavn, det berlinske band Mediengruppe Telekommander, havde lidt svært ved at fange gulvet. På en eller anden måde passede deres larmende disco-punk bare ikke rigtig ind her. De prøvede ellers ihærdigt og så ud til at have det sjovt i de 20 minutter, den intense koncert varede. Afslutningsvis spillede de deres selvbetitlede hit, hvor det lykkedes at få de fleste til at brøle med på omkvædet. Havde de fortsat dér, kunne det være at taget havde løftet sig, men som sådan blev det en oplevelse for de få, der vidste, hvad de gik ind til. Resten kunne til gengæld feste videre til Scissor Sisters' tour-dj Sammy Jo.

Da tog jeg videre til Pakhuis Wilhelmina, for at høre noget electro. Der var release party for en opsamlings-cd fra Vynologica, og man kunne høre blandt andre Rude 66, Vince Wattson og Sterac. På pladen er de blevet sluppet løs i Amsterdams ældste studie for at vride ny musik ud af de gamle maskiner. Igennem 50 år er der blevet opkøbt og passet på synthesizere i alle afskygninger. Mange af de maskiner er sjældne, og de fleste af kunstnerne på pladen havde aldrig set dem før. Så det var en stor oplevelse at prøve, og det bærer pladen også præg af, med sin eksperimenterende tilgang til lydene blandet op med tjekket og erfaren kunnen. En fornøjelse både på cd og live, og ikke mindst Rude 66 leverede et hårdtslående og følsomt sæt. Wattson fortsatte sin stil, som man kender den fra hans Delsin- og Transmat-udgivelser, og ledte fint op til Sterac, der sluttede aftenen af. Det gjorde han desværre en anelse for trancet til mig, så det var en lidt ærgerlig afslutning på en ellers fantastisk aften.

ADE's hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA