x

Amsterdam Dance Event, lørdag

Amsterdam Dance Event, lørdag

Amsterdam Dance Event er en kombineret konference for elektronisk musik og en festival. I et samarbejde med 30 af byens klubber præsenteres en stor del af den elektroniske musik via over 300 dj's og bands. Det kræver en del faren rundt i byen at se alt det, man gerne vil, men det er glimrende undskyldning for at opleve en masse af byens steder.

Lørdag er traditionelt aftenen, hvor alle stederne virkelig spiller med musklerne og skal overgå hinanden. For at undgå de allermest proppede steder takkede jeg nej til Derrick May, Armin Van Buuren og Seamus Haji, men mit program var rigelig pakket alligevel.

Jeg startede med Roisin Murphy. Efter Moloko turnéer hun med sit debut-album, lavet i samarbejde med Matthew Herbert. Jeg har ikke helt forstået albummet, og heller ikke live gav det den store mening for mig. Men dejlig er hun, og folk var med hele vejen.
Helt anderledes festligt var det på Studio 80, hvor The Glimmers fyrede op for en eklektisk blanding af rock, electro, breaks, disco og hvad der ellers kunne mases ned på en pladespiller. En helt parat crowd var med, uanset hvad der blev smidt efter dem. En skør og sjov fest! Men jeg skulle videre.

Der var Playhouse-aften på 11. Det er et fedt, stilsikkert pladeselskab, og de var repræsenteret ved både Rework og DJ Ata. Ligesom aftenen før forstod crowden ikke rigtig, hvad de skulle bruge det til, og DJ Ata virkede uoplagt og lidt tvær. Jeg havde heldigvis andre steder at tage hen, for Legowelt spillede på Pakhuis Wilhelmina, som den fortsatte del af releasepartyet, jeg også var til aftenen før. Supercool og melodisk, og godt fulgt op af Duplex og derefter Dynarec. Alle tre spillede live, og det fuldstændig proppede sted emmede af bass, entusiasme og fest. Så god en oplevelse, at jeg skippede afterpartyet, der ellers fik besøg af Derrick Carter, Bart Skills og Jeff Bennet. Men mine ører havde fået nok, og mine fødder gad ikke mere. Efter tre dage med turisting om dagen og affyring om natten var det godt at komme hjem og hvile ud.

ADE's hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA