x

Birk Storm guider dig gennem sit nye album

Birk Storm guider dig gennem sit nye album

Birk Storm har netop udgivet sit andet album "Cameleon", opfølgeren til debuten "I Don't Care" fra 2009. GAFFAs anmelder Rune Schlosser tildeler albummet fire ud af seks stjerner og skriver blandt andet: "Der er noget stærkt vanedannende over førstesinglen 'Give Me Love' på det andet album fra Birk Storm, der blev udråbt som elektropoppens nye store Wunderkind efter udgivelsen af debuten 'I Don't Care'. Det har manden bestemt taget til sig, og det indfries langt hen ad vejen på Cameleon."

GAFFA har givet ordet til Birk Storm, der her gennemgår det nye album sang for sang:

 

Birk Storm – Cameleon - Track by Track

 

1: You Are Coated

Nogle mennesker virker ubekymrede og uden modstand i livet. Men tit er det kun en facade, en maske de har på for at beskytte sig selv mod verden. Det kan være svært at række hånden ud og hjælpe disse mennesker, fordi de måske ikke engang selv er klar over hvor meget de gemmer sig. Det er livets maskerade og kan ødelægge selv de bedste mennesker.

2: Sweeping Floors (Resting My Goals)

Siden jeg opdagede den økonomiske konsekvens af at være en fattig musiker og samtidig blive far, har jeg været tvunget til at arbejde rigtig meget, og ikke med musik. De sidste par år har jeg arbejdet op til 60 timer om ugen, med forskelligt ufaglært arbejde. Denne sang handler om det trappevasker/gadefejer-arbejde der tærede på både min krop og min psyke. At skulle stå op hver dag for at feje hundelort (ja sågar menneskelort) og cigaret-skodder op, lå langt fra min musikalske drøm og det liv jeg føler at have kæmpet for i så mange år. En musikers værste mareridt.

3: Give Me Love

"Give Me Love" handler om et forhold i krise, hvor ingen føler sig godt tilpas i hverdagens lange skygger, men man er også nået til et punkt, hvor adskillelse virker umulig. Problemerne hober sig op, skænderierne bliver til slåskampe, og man står på vanviddets rand. Når man endelig får taget sig sammen og går hver til sit, ser man det hele udefra, og forstår at det eneste man vil er at være sammen. Alt det dårlige man har været igennem er intet i forhold til storheden af ens kærlighed til hinanden."

4: Getting By (Killa Bee)

Nogle gange krydser personer dit liv, der af en eller anden uransagelig årsag står i vejen for dig og din lykke. Det være ens bankrådgiver, sagsbehandleren i kommunen eller ens arbejdsgiver. U name it.

Denne sang er en beskrivelse af den voldsomme vrede og foragt man får for disse idioter, og hvad man ville gøre ved dem hvis man kunne. Et musikalsk hævntogt imod alle de mega-idioter man møder på sin vej, og som har fortjent en ordentlig røv-fuld.

Denne sang er til alle der forhindrer mig i at leve mit liv som jeg vil leve det.

5: Time To Remember

En sang om håbet om rigdom og lykke. Tænk hvis vi ikke var fattige, tænk hvis vi vandt i Lotto, tænk hvis vi en dag kunne leve det liv vi altid har drømt om. Når man oplever modgang i sit liv, kan den eneste drivkraft være drømmen om et bedre liv. Måske sker det allerede i morgen, måske om en uge, et år? Uanset tidsrammen vil håbet bestå.

6 & 7:  Diamonds + Heartbreak Beauty

En hyldest til kvinden i mit liv. Den største kærlighed man kan opleve. Ingen findes smukkere, sødere og dejligere for mig. Denne sang beskriver alt det gode hun gør ved, og for mig.

8: In To The Light

At være tynget af vinterens mørke og kulde kan være en uoverskuelig ting. Denne sang er et råb om hjælp til at kunne klare den svære tid. En bro over mørket til lysere og varmere tider.

9: Together

At få børn. Det er den største gave i livet, som man først forstår når man selv er i situationen. At skulle dele sit liv med en anden, ikke som partnere og ikke som ven, men som kød og blod er en ubeskrivelig følelse. En følelse fyldt med glæde og kærlighed, men også med alle de bekymringer der findes omkring hvordan man skal klare sig i verden. Den sværeste og letteste ting i livet.

10: I'm A Cameleon

En slags titelnummer til albummet. Den handler om den kompleksitet jeg føler at min personlighed rummer til tider. Det er modsætningernes kispus og det er dem der tit skaber problemer for folk i forhold til at definere hvem jeg egentlig er. Jeg føler mig både som en selvsikker gadedreng der elsker ballade, og som en pittbull der forsvarer sine venner og familie med alt hvad der kræves. Samtidig gemmer sig en mand med følelserne ud på tøjet med håb om fred i verden. Jeg er vokset op med hip-hop, dødsmetal, graffiti og skateboard, spillet fusionsjazz og latin som trommeslager, og er nu sanger og producer. Det forklarer vel en del. I suppose.

11: Heartbeat

Giv mig et langt liv, så jeg kan være sammen med min elskede i så lang tid som muligt. Jo flere slag hjertet slår og jo stærkere det er, jo mere kan jeg være der for, og med hende. Selv når vi har det svært og alt virker op ad bakke, så kan jeg klare det, hvis bare mit hjerte slår.

12: R.I.P

Sangen handler at erkende at man har opført sig urimeligt over for sin elskede. Påståeligheden, stædigheden og en tro på at ens egen sandhed som et hvert menneske har i sig kan ødelægge mere end mange handlinger. Når man opdager at man tog grueligt fejl, kan det være en stor personlig kamp at sige undskyld. Det er denne kamp og denne erkendelse der er så sund for et menneske og ikke mindst for person i et forhold.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA