x

Twin Shadow – Ærlig magi fra de mørklagte gader

Twin Shadow – Ærlig magi fra de mørklagte gader

– For mig er albummet en måde at behandle en masse af mine nuværende forhold med mennesker. Mine venner og andre mennesker omkring mig, hvor jeg siger det, som det er. Hvordan det virkelig er, og ikke hvordan de ønsker, det skal være, eller hvordan jeg ønsker det skal være. Det er en meget ærlig plade, og den er mere simpel, direkte og aggressiv end Forget, fortæller Twin Shadow, der også er kendt under navnet George Lewis Jr. overfor GAFFA om sit nye album Confess på et hotel i København. I aften skal han spille sin første koncert på dansk jord, hvor omkring 200 mennesker vil få fornøjelsen af Lewis' 80'er-lydende alternative popmusik. Næste gang hedder det Store Vega.

 

"En comeback-følelse"

George Lewis Jr. er født i den Dominikanske Republik, men har boet flere steder end de fleste. I 2010 udgav han sit debutalbum, hvor Grizzly Bears Chris Taylor hjalp til med at producere den fremragende Forget. Den blev til, efter at Lewis havde erkendt, at han ikke længere behøvede et band, men at han sagtens kunne skabe på egen hånd. Den plade turnérede han med i godt to år, og det var en hård tid for Lewis, der dog havde en alternativ metode til at komme i gang igen.

– Jeg købte en motorcykel, lige efter vi havde turnéret. Jeg beslutte mig for: "Jeg køber en motorcykel, jeg tager den med til Californien, og så laver jeg en plade. Det er det jeg gør." At købe min nye motorcykel var et monumental øjeblik for mig, for det var mig, der var ude at køre igen, og mig i gang med at lave den næste plade efter to virkelig hårde år med turné, som både var fyldt med en masse spænding, men også sørgelige ting – en hård tid. Det gav mig en comeback-følelse.

Lewis' fascination for motorcykler går langt tilbage, men for seks år siden havde han et styrt, hvor efter han holdt en pause med at køre. Derfor var det en ekstra stor ting for den L.A.-bosiddende musiker at erhverve sig en igen. Det er således også det, der har været med til at inspirere to'eren Confess – at køre rundt om natten i L.A.s gader – ikke ulig Nicolas Winding Refns inspiration til filmen Drive.

– Der er mange, der har lavet den sammenligning, hvilket er en god ting, for jeg synes at filmen er smuk. Synthesizers har sådan en pumpende hjerterytme, som jeg godt kan lide, men 80'erne betyder ikke så meget for mig. Jeg bruger ikke 80'er-lyde til at vække følelser, jeg kan bare virkelig godt lide synthesizers, trommemaskiner og nogle særlige guitar-toner, som var populære i 80'erne. Men jeg betragter ikke selv min musik som 80'er-inspireret. Mange mennesker fanger det dog, og det er ok. Jeg går ikke i benægtelse af den grund, men jeg er inspireret af så mange ting. Jeg kørte rundt, for at få styr på mine tanker, og derfor kunne jeg bedre være i kontakt med, hvordan jeg følte og føler.

 

Tårefremkaldende musik – en mangelvare

Confess synger Lewis blandt andet "I'll Cry / I'll Cry / When the Movie's Over" i nummeret When The Movie's Over, og tvillinge-skyggen fortæller, at han ofte græder til film, men hvad med musik?

– Det er lang tid siden, at musik har fået mig til at græde. Det er jeg blevet lidt ufølsom overfor, hvilket er ret sørgeligt. Der er ikke mange, der bevæger mig i verden. Jeg kender ikke nogen, der skriver virkelig gode tekster lige nu – det er virkelig ærgerligt.

Er det så noget, du forsøger at ændre på?

– Ja, jeg prøver at fylde det hul på en måde. Tekster er alt for mig. De er meget vigtige. Jeg forsøger ikke at få folk til at græde, men jeg prøver at være så ærlig som mulig. Det engelske sprog er det smukkeste. Det er det mest tilpassede, og det ændrer sig hele tiden. Det er det, der gør det så smukt. Det er også det, der gør det til det drivende sprog i popmusik. Jeg elsker at udforske det. Det er et sats med tekster. Man skal fange magien. Der er ikke nogen proces, der er ikke nogen måde, hvor du kan få det til at ske hver gang, du må bare bede til Gud, og bede ham om at give dig ordene.

– Det er så personligt, og det er virkelig spændende at skabe noget ud af ingenting. Folk tager ud i hytter i skoven og gør det ene og det andet, jeg skal bare sidde med min guitar, hvor jeg skaber den her ikke materielle ting. Det er som magi. Det er virkelig en dejlig ting at lave.

 

Hvem: George Lewis Jr., sangskriver, sanger og guitarist med mere.

Hvad: – Jeg synes, at min musik er et godt eksempel på mit liv. Det er ikke bare én ting. Det er ikke bare rock'n'roll, punk, hiphop, r&b eller noget som helst. Det er unik musik, der har meget at gøre med, at jeg har været så mange steder, og at jeg er så mange personer inde i en person på en måde. Jeg synes, at min musik er meget svær placere.

Hvor: George Lewis er født i den Dominikanske Republik, men er opvokset i Florida. Han har boet i Boston, New York, Berlin og faktisk også København. Han fortæller, at Frederiksberg var hans "hood", i en tid hvor han datede en skandinavisk pige, men i dag bor han i Los Angeles i Californien.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA