x

Diefenbach-turnédagbog del 1

Diefenbach-turnédagbog del 1

Det er tirsdag eftermiddag og femte dag på Diefenbachs Europatour. Vi er i Wiesbaden i Tyskland, og dagen er gået med at have tømmermænd og se film i bussen. Efter barbering, bad, en kold cola, en pose M&Ms og et par tørre stykker brød med Philadelphia-ost er jeg ved at være ovenpå.

I går var vi i Berlin, hvor vi sagde vi farvel til Nephew, som vi har varmet op for på fire jobs i Tyskland. Afskeden blev skyllet ned med champagne og høj musik. Har en svag erindring om at kravle ind i min køje klokken fem, mens bussen satte i gang og rullede ud på motorvejen.

Vores tour startede i München på et spillested fyldt med danskere i Nephew-T-shirts. Vi spillede et lidt shaky job, som man næsten altid gør, når det er første koncert på en tour. Det er, som om man lige skal lægge København bag sig og finde sig til rette i tourlivet, før det bliver rigtig godt. Heldigvis kommer rutinen og overskuddet hurtigt.
Efter Nephews koncert var der fest i det lille backstagelokale. En del Nephew-fans have camperet uden for døren - måske i håb om at få lov at komme indenfor. Mon ikke de ville blive skuffede, hvis de rent faktisk kom ind og så den samling halvfulde mænd, der sad bænket i brune hullede sofaer på den anden side af døren.
De skulle hellere gå ud og se på München, som er en rigtig smuk by med en form for klassisk 1800-talsstemning over sig. München er kultiveret og ordentlig som en gammel dame - det er faktisk svært at forestille sig, at det er her, folk hvert år går amok til oktoberfest. Men måske har de brug for at lukke luften ud af ballonen én gang om året.

Klokken tre om natten trak festen ud i bussen, som kørte mod Köln. Det er rart at køre om natten, for så kommer man frem, mens man sover, og man har masser af tid næste dag. I Köln blev det nu ikke til meget mere end en lille gåtur i kvarteret omkring spillestedet.

Jeg mødte en dame, som snakkede langt og længe på tysk om, at hun skammede sig over, hvor grim byen var. Jeg forstod ikke det hele, men det var vist borgmesterens skyld alt sammen.
Til koncerten var der fint besøg af en samling danske fodboldspillere - blandt andet Christian Poulsen, Søren Larsen, Peter Madsen og Tommy Beckmann, som spiller i klubber i nærheden af Köln. Jeg ved ikke så meget om fodbold, så jeg måtte have forklaret, hvem der var hvem. Men de var virkelig flinke og havde taget spillertrøjer og vodka med.

Næste stop: Berlin
Næste dag stoppede bussen uden for Molotov i Hamburg, hvor vi også har været tidligere på året. Vi har spillet fem-seks gange i Hamburg, så vi kender byen godt. Sankt Pauli-kvarteret er den diametrale modsætning til München. Her er hundredvis af små sømandsværtshuse spredt omkring Reeperbahn, hvor stripklubberne ligger side om side med små punkede spillesteder.
Kristian Riis fra Nephew har boet og arbejdet i området og kunne blandt andet fortælle om en fantastisk finsk saunabar, som vist desværre var lukket om søndagen. Vi endte på en heavybar i steddet.

Da bussen forlod Hamburg, var det som om tourstemningen for alvor havde indfundet sig. Vi har spillet næsten 100 koncerter i år - de fleste uden for Danmark - så vi føler os efterhånden godt hjemme i en tourbus. Det er et lidt mærkeligt liv, som kræver, at man er god til at lukke af og ignorere, at alt omkring én er lidt kaotisk.
Da vi spillede vores første længere turné, som opvarmning for Mylo i februar, havde jeg ret svært ved det, men nu kan jeg faktisk ret godt lide at være af sted. Man har meget tid til at tænke sig om, læse bøger og spille guitar.

I Berlin skulle vi spille på Knaack Klub. Vi har spillet i Berlin en del, og det er en af mine yndlingsbyer. Det er et meget kaotisk sted, og man ser resterne af byens turbulente historie overalt.
Vi brugte dagen på at købe en ny guitar til Kenneth, hvis guitar blev stjålet i Hamburg. Vi fandt en cool cremefarvet Telecaster, som blev indviet med en rigtig god koncert om aftenen. Derefter champagne i bussen og store farvelknus til Nephew-drengene, som får lov til at sove i deres egen seng i aften. Vi fortsætter sydpå - i morgen er det Basel, derefter Italien. Fortsættelse følger...

Diefenbachs hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA