x

Reportage: Zulu Awards

Reportage: Zulu Awards

Billede: Anna David, taget af Martin Rosenauer

TV2 Zulu havde i valgt at flytte deres årlige awardshow ind i større omgivelser. Sidste år blev prisen uddelt i Sdr. Skibsvæft i Københavns Sydhavn. I år showet flyttet til Forum, hvor GAFFA torsdag aften overværede showet, som vises på TV2 Zulu lørdag aften.

I alt skulle 13 priser uddeles fordelt på fem kategorier: musik, film, tv, reklame og sport. Alle sammen kyndigt uddelt af forskellige kendisser. Lige fra de konservatives Helge Adam Møller til kuglekasteren Joakim B. Olsen. Alt sammen krydret med en række musikalske indslag. Undertegnede var - ikke overraskende - kommet for at dække de musik-relaterede begivenheder.

Først blev publikum varmet op, og de første klappeseancer blev taget om et par gange, så den mest entusiastiske klap kunne blive klippet ind og blive vist lørdag aften. Derefter rullede showet videre - mere eller mindre - udbrudt.

Aftenens første musikalske indslag var den nye Nexus/Copenhagen Records-signing Joey Moe, der indtog scenen med sin rap/pop/r&b ledsaget af 10 dansere, en dj og to store sportsbiler, der eftersigende ligger i et prisleje af 1,8 millioner kr.

Biludlejeren havde - i god tro - leveret bilerne fuldt tankede. Men det udgjorde et sikkerhedsproblem. Da bilerne ikke kunne nå at blive tømt, havde Zulu i stedet tilkaldt en brandbil, som var kørt op på scenen og sat i stilling lige bag scenetæppet.
Joey Moes musik er - mere eller mindre - Nik og Jay på Engelsk, og man kunne antage, at det er Nexus' forsøg på at komme til udlandet.

Joey Moe virkede dog lidt genert og havde ikke samme gennemførte selvlækre attitude som hans labelkollegaer. Han virkede nærmere lidt genert og blev overskygget af de mange andre ting, der foregik på scenen.

Mew de store vindere
Aftenens første pris-kategori var musik, hvor Jonas Bjerre fra Mew vandt prisen som årets sanger foran L.O.C., Blæs B (Bikstok Røgsystem), Junior (Junior Senior) og Sune Rose Wagner (The Raveonettes). Denne kategori blev skarpt forfulgt af kåringen af årets danske sangerinde, hvor Anna David gav baghjul til de etablerede sangerinder Tina Dickow, Kira Skov, Lina Rafn (Infernal) og Sharin Foo (The Raveonettes).

Derefter kom den svenske sangerinde Robyn ind. Hun har ikke gjort det store væsen af sig i Danmark med sit nye album, hvormed det kunne virke lidt mærkeligt, at hun havde fået plads på scenen. Hendes lidt tamme show lod da heller ikke til at gøre det store indtryk på publikum.

Årets danske navn blev Bikstok Røgsystem, som vandt over Anna David, Spleen United, Ataf og Sterling.

Herefter blev Mew kørt i stilling på scenen med 4 udstoppede isbjørne. Bandet fyrede op under ”The Zookeeper's Boy”, og fik for alvor sat gang i publikum med deres storladne optræden.

Aftenens vært - Jan Elhøj - havde flere gange proklameret, at ABBA ville komme og optræde. Pludselig hoppede 4 ABBA-plagiater ind på scene til tonerne af ”Waterloo”. Da de havde hoppet lidt rundt, stoppede Jan Elhøj dem, hvorefter de gik. Indslaget var på ingen måde sjovt og virkede særdeles malplaceret efter Mews optræden.

Derefter kom turen til årets danske hit, hvor kampen stod mellem fuckeren Anna Davia, cigar-drengene i Bikstok Røgsystem, Remees ”Hvor små vi er”, Infernals ”Paris to Berlin” og - aftenens vindere - Mew med ”The Zookeeper's Boy”, som de netop havde demonstreret volumen bag.

Herpå kom Craig David på scenen kun medført en guitarist og spillede en flødeballade. Zulu havde udråbt ham til aftenens helt store megastjerne - men stjernestatusen var tydeligvis falmet med hans andet album.

Så var det endelig blevet tid til at uddele den sidste musikpris - årets danske album. Heri var Mew, Junior Senior, Bikstok Røsystem, The Raveonettes og L.O.C. blevet nomineret. Og - igen - blev det Mew, der løb med prisen, og gruppen blev dermed aftenens helt store vindere.

Lutter playback - næsten da
Oven på dette betrådte det tidligere Savage Garden-medlem Darren Hayes scenen med et band, til trods for at der som til de fleste andre af aftenens optrædener blev spillet playback. Et helt igennem dårligt nummer, som næppe vil vække den helt store opmærksomhed i Danmark.

Efter et par andre priser var der en pause på små 20 minutter, hvor aftenens eneste live-band - Junior Senior - lavede lyd. Mens kameraerne endnu ikke kørte, fik publikum et nummer fra bandets gamle plade. Derefter spillede de ”Hip Hop A Lula” fra deres nye album. Det var dejligt at mærke aftenens første live-indslag som virkelig kunne mærkes helt ud til de bagerste rækker.

Århusianeren L.O.C. var den næste optræder, som indtog scenen, der var blevet bygget om til en storby a la New York. En virkelig god optræden, hvor L.O.C. og hans med rappere virkelig fik sat gang i publikum.

Iført hotpants sluttede Anna David aftenen af med sin “Fuck Dig”-sang, ledsaget af dansere og Popstars-Alex.

Der var mange fine optrædener i løbet af aftenen, men det blev lidt kedeligt i længden. At hele showet var bygget op om, at det primært skulle fungere godt på tv, gav nogle store begrænsninger i forhold til kontakten til publikum i salen. Det er ubegribeligt, at Zulu ikke kan lave musikken live som andre awardshows, da de burde have både midlerne og kompetencen til det.

Der blev dog undgået de helt store bommerter, som da den newzealandske sanger Daniel Bedingfield sidste år skulle uddele prisen for årets album, og straks udråbte Nephew som vindere, før de nominerede overhovedet var præsenteret, hvorfor det naturligvis blev taget om.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA