Simon Mathew – stjerne for mere end en aften

Simon Mathew – stjerne for mere end en aften

Det virker næsten som om, man kigger ind igennem vinduet til den lykkelige amerikanske familie, når udgangspunktet for Simon Mathews musikalske karriere beskrives. Han er født midt i en stor søskendeflok, i et dedikeret gospelmiljø, af et par musiske forældre med ambitioner om at følge deres børn hele vejen. Men det er faktisk under disse forudsætninger, at unge Simon Mathew vokser op. Et miks af dansk og indisk blod, troende præstesøn og med en stemme, der senere synger sig til tops i ”Scenen er din”.

Men når man sidder overfor 22-årige Simon selv, så opdager man, at alting måske ikke har været helt så rosenrødt og nemt, som det umiddelbart lyder. Simon beskriver sig selv således:

- Jeg havde ganske travlt med at blive født - og denne utålmodighed har præget mig lige siden. Jeg har altid haft svært ved at finde min plads, har altid ønsket at gøre tingene anderledes.

Og det er muligt, at Simon er født med et musisk gen, men ønsket om at benytte sig af det kunne ligge på et ganske lille sted, da han blev sendt til både gospel og klaver af sine forældre i en alder af 6 år. Men musikken kom til at gennemsyre opvæksten for Simon, der gennem hele sin ungdom og teenageår sang alt fra gospel til hiphop og rock.

Op og ned ad rutsjebanen
Der kom hurtigt alvor bag musikken. Kontrakter blev tegnet og underskrevet, men på baggrund af tiderne i dansk musikindustri var Simon en af de kunstnere, der pludselig igen stod på gaden med hatten i hånden. Turene op og ned af rutschebanen var mange, og Simon følte ofte, at så snart han kunne se en stjerne blinke inden for rækkevidde - ja så brændte den efterfølgende ud.

- Det var så frustrerende, men jeg brænder meget for musikken, og har aldrig overvejet at gå andre veje, så det var bare om at komme tilbage på hesten og starte forfra endnu en gang, siger Simon.

Simon går ud af 10. klasse, skoletræt og rodløs, idet han har svært ved at se sig selv som indehaver af hovedrollen i sit eget liv. Han arbejder i en videobutik, er danser og bliver efterfølgende militærnægter. Han gør oprør mod familien og søger en overgang fodfæste i det mere hårdkogte miljø, men musikken trækker stadig, og Simon skriver konstant på nye numre.

Vil gerne skrive en klassiker
Når jeg spørger, hvor Simon mener, det er, han adskiller sig fra andre musikere, bliver han lidt fjern i blikket, og begynder lidt tøvende at fortælle om det, som konstant driver ham - ønsket om at gøre en forskel og at blive husket. Han virker ikke bange for at sætte ord på den ultimative drøm om at skrive en klassiker. En klassiker, der vil gå over i historien, og som vil blive husket, sunget og fortolket af utallige mennesker.

- Mange tør ikke drømme de helt store drømme, men hvorfor ikke? kommer det fra ham.

Simon udgav efter succesen med TV2-talentprogrammet ”Scenen er din” sit første album (”Simon Mathew”) hvorpå han stort set selv har skrevet alle numre, som bevæger sig rundt i genrer som pop, soul og rock. Det første singleudspil ”Dreamer” er blevet et ganske velspillet hit på flere radiostationer.

Simon kæmper dog stadig med den lettere negative indstilling, som musikbranchen generelt har over for kometer, der forsøger at nå stjernehimlen ad denne vej. Men Simon forsøger kæmpe for sin musik. Han ved, det kræver mod og mange knubs, når passionen er at få lov til at udtrykke og viderebringe det, der fylder indeni. Men han virker fast besluttet på at blive ved med at kæmpe frem mod det helt store gennembrud, hvor musikken vil gøre både indtryk og forskel i andres liv.

Til sommer vil det være muligt at opleve Simon live på flere festivaler og større spillesteder, når han påbegynder sin live-turné.

Simons hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA