x

Robbie Williams – Kronen generobret

Robbie Williams – Kronen generobret

Det er en glad og tilfreds Robbie Williams, GAFFA får i tale. Den 18. september i år blev han og Aya Field forældre til datteren Theodora Rose Williams, og han har netop færdiggjort sit nye, episk anlagte popalbum Take The Crown, som han er klar til at tage ud og generobre hitlisterne med. Derfor er svaret til det indledende høflighedsspørgsmål om, hvordan det går kort og præcist, som den sympatiske charmetrold også selv påpeger:

– Det går rigtig godt, må jeg sige, så det var et kort svar til dig, hehe!

Det er jo herligt. Hvis det er sådan det er, kunne det jo nærmest ikke være bedre.

– Haha, lige præcis!

Jeg har lyttet til din nye plade (Take The Crown, red.), hvad er din mission med den?

– Hmm, min mission med den er at have skrevet et album, der er bombastisk nok til at lyde godt på store stadions. At skrive en stor popplade og synge sangene for utrolig mange mennesker og på mange, mange tv- og radio-shows. Og så er min mission selvfølgelig også, at folk kan lide sangene.

Er du ved at planlægge en tour?

– Ja, det er jeg faktisk, selvom jeg egentlig har fået at vide af min manager, at jeg ikke må sige noget om det, før der kommer en stor offentliggørelse, for det kommer der på et tidspunkt. Men ja, jeg planlægger en tour næste år.

Fedt, det er vi mange her i Danmark, der ser frem til.

– Cool, tak!

En UFO på størrelse med en halv fodboldbane

Jeg ved, du er ret interesseret i UFO'er. Hvordan startede den interesse?

– Den startede ved, at jeg igennem mit liv har været vidne til nogle mærkelige fænomener, jeg ikke har kunnet forklare. Der har været en række forskellige tilfælde, hvor jeg har set og oplevet mystiske ting. Har du nogensinde set eller oplevet noget, du ikke kunne forklare, der var sært?

Ja, det har jeg – flere gange endda, så jeg er ret åben over for tanken om UFO'er…

– Åh, har du set en UFO?

Det er ikke til at sige, om det har været et rumskib eller noget, men det er i hvert fald sket tre gange, at jeg har set noget uforklarligt på himlen, som hverken jeg, eller de folk, jeg var sammen med på det tidspunkt, kunne forklare.

– Wow, tre gange – du er heldig! Jeg har på et tidspunkt haft en lige over mig. Den var firkantet og halvt så stor som en fodboldbane. Den befandt sig cirka 300 meter oppe i luften og var helt lydløs. Jeg var helt ædru og upåvirket, så det var mildest talt en meget mærkelig oplevelse. Og når man ser sådan noget, kickstarter det en interesse, og man vil gerne vide, what the fuck det er for noget. Jeg kan huske at have set en bog, der handlede om UFO'er hos min bedstemor, da jeg var syv eller otte år gammel, og måske var det der, det hele startede for mig.

Allerede så tidligt?

– Ja, min mor er også meget interesseret i tarotkort og hvid magi, så mystiske ting har altid været en del af mit liv.   

Ingen skyld – kun fornøjelser

Jeg tænkte, at det kunne være interessant at høre, om du har nogle "guilty pleasures" inden for musik eller film?

– Nej, jeg tror ikke på "guilty pleasures". Jeg tror, at mange folk ville betegne de fleste af de ting, jeg elsker og kan lide, som "guilty pleasures" – jeg tænker kun på dem som "pleasures". Der er ikke noget, jeg lige kan komme i tanker om, som er specielt "guilty", med mindre de indeholder en masse sukker, så kan jeg godt følge mig ret skyldig eller syndig, haha!

Hvilken musik lytter du til for tiden?

– På det seneste har jeg lyttet til en masse swing-musik, til de sange der ligger på top 40 på radioen og så til mig selv. Der er ikke noget musik, jeg er helt skudt i lige for tiden, hvis jeg skal være ærlig. Der er ikke nogen, hvis plade, jeg bare er nødt til at have, og det er faktisk begrænset, hvor meget musik jeg har lyttet til her på det seneste.

Er der så nogen sang eller sangtekst, du ville ønske, du selv havde skrevet?

– Der er mange af Ian Durys tekster, jeg ville ønske, jeg havde skrevet, og mange af Scott Walkers tekster. Men også Jackie Brown og Jarvis Cocker har skrevet masser tekster og sange, som jeg ville være utrolig stolt af at have skrevet, hvis jeg havde det. Og så selvfølgelig Leonard Cohen – der er rigtig mange sange, jeg gerne ville have stået bag, hvis jeg havde haft de samme evner som de dygtige folk, der har skrevet dem.

Jeg ved ikke, om du ser den slags programmer, men der er masser af mennesker, der synger dine sange på diverse talentshows som X Factor, Idol, Voice og Britain's Got Talent. Hvordan har du det med det?

– Jeg forholder mig ret neutral til det. Jeg er selvfølgelig glad for, at folk kan lide mine sange og vælger at synge dem – jeg føler da helt sikkert, det er en ære, at de tror, mine sange kan hjælpe dem. Så det generer mig ikke, at folk frem fører sangene i den slags programmer. Også selvom det måske ikke altid lyder lige godt, jeg er ret som sagt neutral over for det – glad, hvis noget.

Har du spillet nogle af dine sange eller plader for din datter? Og tillykke med hende i øvrigt.

– Mange tak! Jeg tror ikke, jeg har spillet nogle af mine sange for hende endnu, men hun har jo selvfølgelig også kun været på planeten i lidt over en måneds tid. Jeg har dog rappet til nogle Dr. Dre-sange for hende, hvilket hun ser ud til at bryde sig om, haha! Hun kan godt lide Compton-beats.

Kæle-ulv og skaldyr om sommeren

Jeg kan huske, at du for ni år siden havde en kæle-ulv (ved navn Sid, red.). Har du stadig ham?

– Sid, ja. Det har jeg. Han er meget gammel nu, Gud velsigne ham. Han er i Los Angeles, og jeg er i England for tiden, men jeg tager tilbage og besøger ham til december. Så han er her stadig, men han synger på sidste vers desværre.

Det er jeg ked af at høre. Jeg kan huske nummeret fra Escapology, Me And My Monkey. Og jeg har altid tænkt over, om den mon på nogen måde var inspireret af The Travelling Wilburys' Tweeter And The Monkeyman af Tom Petty og Bob Dylan?

– Nej, jeg kender ikke den sang.

Virkelig? Du bør virkelig tjekke den ud. Jeg tror, du vil kunne lide den.

– Fedt, det vil jeg helt sikkert gøre. Jeg går på YouTube her efter vores snak.

Hvis der var nogen, der skulle lave en coverversion af en af dine sange, hvem ville du så gerne høre gøre det? Og hvilken sang?

– Åh, jeg er aldrig blevet stillet det spørgsmål før. Hmm, det må jeg lige tænke over… Nu ved jeg det! Bono, og hvilken som helst af dem! Faktisk tror jeg, han engang har sunget Kids med Kylie (Minogue, red.) til en koncert i Australien. Hov! Jeg tror for resten, der findes optagelser af det. Der er endnu en ting, jeg lige må tjekke ud på YouTube her bagefter.

Det kan næppe komme bag på dig, at det danske folk er virkelig glade for dig. Du er altid blevet velmodtaget her. Er der nogle danske ting, du holder særligt af?

– Jeg bliver altid overvældet af den respons, jeg får i Danmark. Hver gang jeg kommer til jeres land, er det som at fremføre en æresrunde eller en sejrsparade. Det danske publikum har virkelig taget mig til deres hjerter, og de er vilde og nærmest keltiske i deres natur. Jeg føler mig i den grad som en af dem, når jeg er i Danmark, og det betyder mere for mig, end I aner! Jeg glæder mig meget til at komme tilbage og optræde for jer, og måske prøver hotellet ikke at slå mig ihjel med hummer denne gang.

Haha, ja lad os håbe det. Måske skulle du spise et andet sted næste gang.

– Ja, eller bare lade være med at vælge skaldyr om sommeren, haha!

Slash, Brian Wilson og Tom Jones

Du bor stadigvæk i Los Angeles, ikke?

– Jo, men lige nu er jeg i England og har været her i et par måneder, og jeg bliver her nok et par måneder til. Min kone og jeg er ved at beslutte os for, hvor det er bedst at opdrage vores datter, så vi ved ikke, om vi kommer til at bo i Los Angeles eller i England.

En af mine gode venner og kollegaer havde en snak med Slash i 2010, og han fortalte, at I ofte hyggede jer med poker-aftner. Er det noget, I stadig gør?

– Det er ved at være et stykke tid siden, vi har spillet, men vi ser da en del til hinanden, for han bor lige over for mig i L.A. Derudover bor Brian Wilson fra The Beach Boys lige ved siden af mig, Tom Jones bor lidt længere nede ad gaden, og ham gutten fra Linkin Park (Chester Bennington, red.) bor lidt længere nede endnu. Det er en ret fantastisk vej, egentlig. Fuld af berømte ansigter.

Tilbringer du meget tid med de andre fra vejen?

– Vi har tit været i hinandens selskab, men det er ikke sådan, at vi hænger ud hele tiden.

På et tidspunkt sagde du til Q Magazine, at hvad enten det handlede om at hente din tandbørste eller skrive en sang, så ville du få en anden til at gøre det, hvis du kunne. Har du det stadig på den måde?

– Hahaha! Ja, det er rigtigt! Jeg tror, jeg prøvede at være morsom, men der er nu et element af sandhed i det. Hvis jeg havde valget, ville jeg tillade mig selv at være utrolig doven. Det er nu nok trods alt en del af min personlighed, haha!

Mode-halløj

Du har jo selv lavet noget high fashion mode-halløj. Hvad er din yndlings-beklædningsdel, du har betalt under 10 pund for?

– Det må være en three-quarter-length drape jacket, jeg købte på et tidspunkt. Jeg har altid været stor fan af The Teddy Boys, og jeg er ret vild med three-quarter-length-jakken, fordi den ser smart ud, er stilet og kan gemme på et bredt udvalg af syndigheder. Hvis man tager lidt på, kan man let skjule det under sådan en jakke.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA