x

Diefenbach-turnédagdog del 3

Diefenbach-turnédagdog del 3

Bruxelles
Turnéen er forbi, og vi er tilbage i det danske. Men lad os lige få afsluttet sidste etape af denne vores sidste turne i år. Efter Italien gik turen til Belgien, hvor vi i Bruxelles foran 2000 mennesker varmede op for engelske Elbow, der med deres seneste album har nærmet sig superstjernestatus i UK. Spillestedet var helt fantastisk indrettet med super faciliteter og hyperprofessionelt personale, og vi blev behandlet vildt godt, selvom vi ”kun” var opvarmningsband. Koncerten gik helt fantastisk, og humøret var derfor højt. Drengene i Elbow var samtidig en flok rigtig flinke af slagsen, og vi festede igennem med dem og crew i en tilstødende bar hele natten og det meste af morgenen.

Amsterdam
Efter Bruxelles gik turen til fantastiske Amsterdam, hvor vi havde en hel dag fri. Som de fleste, der har besøgt byen ved, så har Amsterdam lidt at byde på for enhver smag, og det benyttede vi os så af i stor stil. Koncerten dagen efter på det legendariske spillested Paradiso gik, alt taget i betragtning, godt. Vi spillede i forbindelse med et arrangement, hvor i alt fem bands og adskillige dj's trådte op på stedets to scener i løbet af aftenen, og vi skulle først på kl. 1.45 om natten! Det betød, at det tætpakkede publikum var godt lakket til og i allerhøjeste grad gearet til dans. Umiddelbart er ”Dance” som genre og fænomen nok ikke just det, der bedst beskriver vores musik. Ikke desto mindre oplevede vi for første gang nogensinde et publikum, der fra start til slut var fast besluttet på at lave hammerstep/rejehop/orme/moonwalks/osv.

Danmark
Efter Benelux-eventyret var det tid til at vende næsen hjemad, hvor Von Hatten i Randers var næste stop. Dette ”Homecoming”-show endte (surprise) i en gevaldig festagtig situation, godt hjulpet på vej af det flinke personale på spillestedet.

Good Times Music (verdens bedste pladeforretning) i Aalborg dannede næste dag rammen om en lille nedbarberet akustisk koncert. En hyggelig måde at starte dagen på ovenpå den randrusianske bordfodboldsfestaften. Om aftenen fortsatte løjerne i Studenterhuset, hvor publikum tog virkelig godt imod os. En ren fornøjelse og vielen dank til kokken.

Straks efter nedpakning af gear kørte vi mod Aarhus for at støde til en lukningsfest for en bar, hvor de rare Nephew-drenge tidligere på aftenen havde spillet. Festen kunne uden at fornærme nogen nemt beskrives som værende ude af kontrol, da vi ankom omkring kl. 02.00, og der var ikke meget mere orden i gaden, da undertegnede godt fire timer senere forlod etablissementet i en klassisk junkfood jagt. En mother af en turnéafslutningsfest, der fint afrundede godt tre ugers Diefenbach-oplevelser.

Men helt slut var det nu ikke. Pitstop i Kolding var nemlig stedet, hvor det sidste slag skulle stå. Publikum blev behørigt varmet op af fantastiske Made Of Buildings, og selvom vi alle var en smule ramte af begivenhederne natten/morgenen før, gemmemførte vi koncerten uden større katastrofer og vi afsluttede hele seancen med 100 procent definitivt at pensionere vores liveudgave af Bee Gees-klassikeren ”Staying Alive” (farvel, gamle jas). Alt i alt har det været en fantastisk tur. Der var personlig sorg: tabet af min elskede Fender Telecaster og et utroligt magert pokerudbytte (tror, resten af drengene har øvet sig siden sidste tur) - og der var triumf: Show nummer 100 i år er rundet, 2000 glade belgiere, mozzarella i Rom og verdens vigtigste pølsehorn i Aarhus. Tak til alle, vi mødte, og vi ses snart igen.

Diefenbachs hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA