x

De bliver store i 2006

De bliver store i 2006

Nytårsfesten er blevet hverdag, det sidste krudt er fyret af, og 2006 er i fuld gang, men hvad kommer der til at ske på den danske musikscene i det nye år? Vanen tro giver GAFFA dig her ved årsskiftet en oversigt over nogle af de vigtigste danske navne, der albumdebuterer i det nye år. Navne, du lige så godt kan indprente dig nu, for du kommer snart til at høre meget mere til dem.

The Alpine
Hvem er de?
Dansk Motown, glam- og new wave-inspireret gruppe, der strengt taget udsendte sit debutalbum tilbage i 2002, men dengang var der næsten ingen, der lagde mærke til dem, og de er da også blevet meget bedre siden.

Hvorfor skal du elske dem?
The Alpine leverer medrivende sange, for eksempel Mondays Look The Same, der allerede er blevet et radio- og videohit i Danmark såvel som Tyskland, og live har de masser af udstråling.

Hvad kan du forvente?
Debutalbummet udkommer i foråret på tyske Gun Records, en underafdeling af multinationale Sony BMG, som udsender det herhjemme.

Vil du vide mere?
http://www.thealpine.dk

Cartridge
Hvem er det?
Århusiansk kvartet, der dyrker samme blanding af guitarrock og dansevenlighed, som ikke mindst Franz Ferdinand har haft sin sejrsgang med de sidste par år - dog med mere synth.

Hvorfor skal du elske dem?
Cartridge kan slet ikke lade være med at skrive iørefaldende numre, hvilket allerede har givet masser af spillejobs ikke mindst i Tyskland og et radiohit med Pale Blue Hands, der blandt andet toppede P3's Det Elektriske Barometer og stamme fra sidste års ep Nowhere Fast.

Hvad kan du forvente?
Cartridges debutalbum ventes ude i marts.

Vil du vide mere?
http://www.cartridge.dk

Oceano da Cruz
Hvem er det?
Cruz er singer-songwriter og multiinstrumentalist. Skramlende, delvis akustisk baseret sangskrivning mellem alternativ country og lo-fi, som er blevet sammenlignet med blandt andre Will Oldham. Cruz selv påstår dog, at han er mere inspireret af Erasure og det symfoniske metalband Dream Theater (!).

Hvorfor skal du elske ham?
Oceano da Cruz' musik fremstår skrabet og upoleret, men han kan ikke skjule, at han har et godt øre for den stærke melodi og eftertænksomme og selvironiske tekster.

Hvad kan du forvente?
Debutalbummet No More Oceanomania forventes ude i marts på det århusianske selskab Morningside, også kendt for blandt andre Figurines og Larsen And Furious Jane.

Vil du vide mere?
http://www.morningsiderecords.dk

Marie Key Band
Hvem er de?
Kvartet, kendt fra DR's KarriereKanonen, med sanger-sangskriveren Marie Key i front. Musikken er iørefaldende poprock med jazzede og viseagtige indfald.

Hvorfor skal du elske dem?
Marie Key har en smuk og sødmefuld stemme, og den virker stærkt i kontrast til hendes særdeles humoristiske tekster om blandt andet konflikter med ens mormor, om at være kleptoman og om Frank Jensens fald fra de politiske tinder.

Hvad kan du forvente?
Debutalbummet Udtales Kææj produceret af Henrik Balling (eks-Gangway, Peter Sommer m.fl.) er på gaden i februar.

Vil du vide mere?
http://www.mariekeyband.dk


Källing
Hvem er det?
Københavnsk kvintet bestående af vokalisten Tine Kjær og fire herrer. Musikken er håndspillet poprock med ligefremme danske tekster, og det sendte gruppen i finalen i musikkonkurrencerne Starfighters og Live Contest DK.

Hvorfor skal du elske dem?
Tine Kjær er en fortræffelig vokalist, hvis lyse, talesyngende stemme spinder mere indsmigrende end den fineste siameserkat, gruppens tekster forener kontant hverdagsdansk med humor og poesi, og deres melodier sidder lige i øret.

Hvad kan du forvente?
Et debutalbum til september.

Vil du vide mere:
http://www.kaelling.dk

Mads Langer (billedet)
Hvem er det?
21-årig sanger og sangskriver, der præsenterer melankolske, melodiske sange i den klassiske, tidløse tradition med guitar og klaver som bærende instrumenter.

Hvorfor skal du elske ham?
Mads Langer er fortrinlig som vokalist såvel som sangsnedker. Hans lyse, fyldige vokal giver mindelser om blandt andre Rufus Wainwright, og hans melodiøre kender du allerede fra den nyligt udsendte debutsingle, radiohittet Breaking News.

Hvad kan du forvente?
Mads Langers debutalbum udkommer til marts. Og det rummer adskillige potentielle hits ud over singleforløberen.

http://www.mads-langer.com


Pato
Hvem er han?
Sanger og sangskriver, tidligere guitarist i det hedengangne ska-band Furillo og inspireret af alt fra hiphop over rock til ska, reggae og ragga - og meget mere.

Hvorfor skal du elske ham?
Pato blander uhyre kreativt en lang række genrer - lidt i stil med Beck. Og det fik Jokeren til at signe ham som første nye navn på hans selskab Flamingo Records - også selvom det langtfra er rendyrket hiphop.

Hvad kan du forvente?
Debutalbummet Music For Early Birds & Nighthawks udkom på årets første hverdag, og singlen Nighthawks er allerede blevet et solidt radiohit.

Vil du vide mere?
http://www.patolicious.com


Rock Hard Power Spray
Hvem er det?
Odenseansk punkrockband, der allerede har fået masser af omtale. Først for deres koncert med indlagt lesbisk stripshow og pornofilmoptagelse, der bragte dem på forsiden af Ekstra Bladet, dernæst for deres sejr ved finalen i den verdensomspændende musikkonkurrence Emergenza.

Hvorfor skal du elske dem?
Rock Hard Power Spray er (re)inkarnationen af de klassiske dyder sex, drugs and rock'n'roll, de kan skrue effektive punkrocksange sammen, og så er de et energiorgie live.

Hvad kan du forvente?
Debutalbum i februar. Og sikkert en masse ballade!

Vil du vide mere?
http://www.rockhardpowerspray.com


Sparklin June
Hvem er det?
Århusiansk kvartet med hang til melodiøs, radiovenlig, let storladen guitarpoprock med stærk vokal. Ikke så langt fra for eksempel Coldplay og Saybia, men lidt mere tempofyldt og knap så melankolsk.

Hvorfor skal du elske dem?
Sparklin June skriver den ene iørefaldende sang efter den anden, og de får vinger med Simon Luths store, følelsesfulde vokal. Carpark North er begejstrede for bandet, som de derfor brugte som support på deres efterårsturné.

Hvad kan du forvente?
Debutalbummet kommer i starten af året.

Vil du vide mere?
http://www.sparklinjune.com

Sticky
Hvem er det?
Sekstetten Sticky spiller iørefaldende dansksproget poprock og har i år været med i DR's KarriereKanonen, hvor de har fået hits med Dumsmart Rumfart og Monstertruckz.

Hvorfor skal du elske dem?
Sticky er med egne ord ”musik, der hænger ved”, og det gør deres sange også - i den grad. Bandet har den dogme-agtige regel, at når musikken er lavet, er der ti minutter til at få teksten klar. Det giver tekster om blandt andet Estland, atomteori og OL-helten Finn Tugwell - men ikke så meget kærlighed...

Hvad kan du forvente?
Stickys debutalbum ventes ude i slutningen af januar.

Vil du vide mere:
http://www.sticky.dk


Trentemøller
Hvem er det?
Dansk technos guld-dreng. Har udgivet en række 12”ere med larmende succes i udlandet, men er herhjemme måske mest kendt for sit samarbejde med Mikael Simpson.

Hvorfor skal du elske ham?
Hans techno er dynamisk, levende, festligt og lyder bare godt. Med mindre din fod er sømmet til gulvet, vil du begynde at danse med det samme.

Hvad kan du forvente?
Trentemøllers første cd kommer i starten af året på Pokerflat Records, men du bør allerede nu tjekke de mange gode singler, der har revet dansegulvene op i resten af verden igennem hele 2005. Du kan også forvente et album med Mikael Simpson.

Vil du vide mere?
http://www.pokerflat-recordings.com


Veto
Hvem er det?
Århusiansk kvintet, der blander guitarrock med fuldt optrukne synthflader og anden elektronik - ofte hyperenergisk og dansabelt, men også eftertænksomt, når det gælder.

Hvorfor skal du elske dem?
Veto har fundet the missing link mellem rock og elektronika, er et forrygende liveband og skriver fremragende sange, hvilket allerede har givet dem radiohits som You Are A Knife og From A To B.

Hvad kan du forvente?
I slutningen af januar kommer debutalbummet There Is A Beat In All Machines, der blandt andet indeholder førnævnte hits - og nye potentielle landeplager.

Vil du vide mere?
http://www.vetonet.dkNyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA