x

EuroSonic/Noorderslag – spændende musikfestival i Holland

EuroSonic/Noorderslag – spændende musikfestival i Holland

I dagene 12.-14 januar løber den store brancheorienterede musikfestival EuroSonic/Noorderslag af stabelen i den hollandske provinsby Groningen, og GAFFA.dk er som de foregående år være til stede og rapportere fra festivalen, som kan ses som det hollandske svar på Spot.

– EuroSonic/Noorderslag er en kombineret musikfestival for almindelige interesserede og en branchefest med paneldebatter, hvor musikere, branchefolk og medier mødes for at skabe kontakter og udveksle idéer over landegrænserne, fortæller pr-medarbejder Inge Groen.

Modsat den nordisk orienterede Spot-festival dækker EuroSonic/Noorderslag hele Europa - i år med særlig fokus på den tyske musik. I alt kan EuroSonic/Noorderslag præsentere ikke færre end 180 koncerter på 28 scener og er dermed en af Europas største af sin slags og næsten dobbelt så omfangsrig som Spot-festivalen, der i år rummede 107 koncerter.

Festivalen startede i øvrigt for tyve år siden som en endagsfestival med lutter lokale navne under navnet Noorderslag, men har siden udvidet med yderligere to dage med koncerter også med internationale navne andre steder i byen under titlen EuroSonic - derfor det lidt sjove dobbeltnavn.

De rød-hvide farver er repræsenteret af Mew, Spleen United og Campsite - sidstnævnte har allerede album ude på et hollandsk selskab, ligesom Mew snart udkommer i det meste af Europa (i England har de været ude siden efteråret), så måske er det Spleen United, der skal pukle hårdest for at tiltrække sig opmærksomhed dernede. Grupperne er i øvrigt udpeget af de danske repræsentanter for den fælleseuropæiske radio- og tv-sammenslutning EBU.

Af andre spændende navne kan nævnes de engelske guitarrockere Editors, den ligeledes engelske Tindersticks-sanger Stuart A. Staples og den svenske akustik-melankoliker José González. Og snesevis af navne, som endnu er ukendte for de fleste, men som let kan blive ”den næste store ting”.

– For eksempel gav Franz Ferdinand en af deres første koncerter på kontinentet ved EuroSonic 2004, og det gav genlyd, minder Inge Groen om.

Og også vore egne Under Byens koncert ved samme EuroSonic var kraftigt medvirkende til, at gruppen fik kontrakt med det franske pladeselskab Telescopic. Så der er god grund til at kigge forbi Groningen i dagene 12.-14. januar – eller følge med på GAFFA.dk.


EuroSonic/Noorderslags hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA