x

Guide: Det sker der i 2013 på koncertfronten

Guide: Det sker der i 2013 på koncertfronten

Som bekendt er vi gået ind i et nyt år, og i den forbindelse har vi kigget i kalenderen for at se på, hvad vi kan vente os af markante musikbegivenheder i 2013 på koncert- og festivalfronten. Vi har valgt 25 og tager dem fra en ende af:

26. januar: Steppeulven bliver uddelt

Foreningen af Danske Musikkritikere uddeler musikprisen Årets Steppeulv på Bremen Teater i København. Storfavoritter er Efterklang med fem nomineringer.

20. februar: The Jacksons gæster Falconer Salen

Den legendariske brødregruppe, der blev gendannet i kølvandet på brormand Michael Jacksons tragiske død i 2009, gæster Danmark. Jackie, Tito, Jermaine og Marlon er draget ud på bandets første turné siden 1984.

13. marts: Lil Wayne indtager Tap1

Den amerikanske rapstjerne giver københavnsk koncert på sin første europæiske arena-tour nogensinde.

Ultimo marts: P3 Guld er tilbage

P3 Guld, der i mange år blev uddelt i januar og sidste år blev afholdt i april, bliver nu afholdt ultimo marts. Endnu er der ikke offentliggjort detaljer om showet.

12. april: Lana Del Rey besøger Falconer Salen (billedet)

En af 2012's mest succesfulde debutanter, den tredobbelte GAFFA-Pris-vinder Lana Del Rey, gæster Danmark for første gang. Koncerten blev udsolgt på få minutter.

20. april: Justin Bieber indtager Parken

Hele verdens store teenagehelt vender tilbage til Danmark, hans første besøg siden koncerten i Jyske Bank Boxen i 2011. Koncerten er for længst udsolgt.

3.-4. maj: Spot Festival er tilbage

Den aarhusianske upcoming-festival er tilbage. Blandt de offentliggjorte navne er Jonas Alaska, Alina Devecerski og When Saints Go Machine.

5. maj og 10. maj: One Direction vælter Jyske Bank Boxen og Forum

Verdens nok mest populære boyband lige nu gæster både Jylland og hovedstaden.

14. maj: Bruce Springsteen indtager Parken

Den evigt turnerende Boss besøger Danmark under et år efter sin koncert på Roskilde Festival. Alligevel – eller måske netop derfor – blev koncerten udsolgt på under en time.

19. maj og 31. maj: Eros Ramazzotti besøger Gigantium og Forum

Den italienske sanger og storcharmør lægger vejen forbi Aalborg og København med albummet "Noi" i bagagen.

30. maj: Pink indtager Boxen

En af de mest succesfulde sangerinder de sidste ti år lægger atter vejen forbi Danmark, denne gang med albummet "The Truth About Love" under armen.

6. juni: Bon Jovi til Parken

De utrættelige stadionrockere gæster København, og du kan glæde dig til klassikere som "You Give Love A Bad Name", "Livin' On A Prayer", "It's My Life" og mange flere.

11. juni: Kiss maler Forum rød – og andre farver

De legendariske glam- og hardrockere indtager hovedstaden. Gene Simmons, Paul Stanley, Eric Singer og Tommy Thayer udsendte Kiss' tyvende studie-album "Monster" den 9. oktober, og det er i den forbindelse, at rockveteranerne vender tilbage til Danmark.

13. juni: Depeche Mode til Parken

Elektrorock-veteranerne giver koncert i Danmark i kølvandet på udgivelsen af deres 13. studiealbum, der er på gaden 25. marts.

14.-15. juni: Copenhell larmer i København

Den københavnske metalfestival er tilbage med navne som Amon Amarth, Down, In Flames, King Diamond og Testament, som forhåbentlig kan overdøve metrobyggeriet i hovedstaden.

14.-16. juni: NorthSide Festival er tilbage

Den aarhusianske festival er klar for fjerde gang, i år med navne som Arctic Monkeys, Band Of Horses, Nick Cave & The Bad Seeds, Fun. og Portishead.

16. juni: Mark Knopfler, Forum

Guitarhelten fra Dire Straits gæster Danmark med sit ottende soloalbum, "Privateering" i ryggen.

29. juni-7. juli: Roskilde Festival er tilbage

Danmarks største musikfestival er tilbage, i år med navne som Queens Of The Stone Age, Sigur Rós, Slipknot, Volbeat og When Saints Go Machine på plakaten.

2. juli: Green Day på Refshaleøen

Sanger og guitarist Billie Joe Armstrong meldes snart ude af rehab, og poppunkerne er klar til at tage på turné med deres albumtrilogi "Uno!", "Dos!" og "Tre!" i ryggen.

22. og 23. juli: Robbie Williams vælter Parken

Charmetrolden (billedet) er tilbage som soloartist efter den succesfulde genforening med Take That. Efterspørgslen efter den første koncert var meget stor, og der blev derfor fluks arrangeret en ekstrakoncert dagen efter.

11. august: Roger Waters opfører og vælter "The Wall" i Parken

Den gamle Pink Floyd-kaptajn havde stor succes med at opføre hovedværket "The Wall" i Jyske Bank Boxen og Parken i 2011. Nu banker Waters atter panden mod muren, denne gang dog kun i København.

17. august: Leonard Cohen besøger Fruens Bøge ved Odense

En måned før sin 79 års fødselsdag gæster den utrættelige gravrøst atter Danmark med tidløse sange fra mere end fire årtier på programmet. Cohen har siden 2008 besøgt Danmark gentagne gange, altid til fremragende anmeldelser.

28. september: Peter Gabriel opfører "So" i Jyske Bank Boxen

Den karismatiske sanger fremfører et af sine mest kendte og elskede album i sin helhed i Herning, sammen med højdepunkter fra det store og alsidige bagkatalog.

Cirka november: Danish Music Awards bliver uddelt

Den traditionsrige musikpris bliver atter uddelt. Præcis dato og sted er dog endnu ikke afklaret, men det bliver formodentlig november.

5. december: GAFFA-Prisen bliver uddelt

Den traditionsrige GAFFA-Pris bliver atter uddelt. Præcis hvor og hvordan vides ikke, men datoen er sikker.

Køb billetter til koncerterne via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA