x

Marie Key Band – Dyb snak og købekage

Marie Key Band – Dyb snak og købekage

– Vi snakkede om at lyve og bare sige, at kagen er hjemmebagt, men vi tør alligevel ikke, når det kommer til stykket, siger hun ærligt og selvironisk, som attituden er med alt andet i Marie Key Band. Forsangeren Marie griner og skærer chokoladekagen for. Kaffen og den økologiske letmælk bliver hældt op i de små sommerhusagtige kaffekopper, minidiscen snurrer, og GAFFAs interview med to af bandets medlemmer kan begynde.

I den grønne, let slidte sofa sidder forsangeren Marie Key. Hun fortæller, at når hun ikke spiller musik, er hun helt vild med sport. Ifølge hende selv er hun faktisk dén person i Danmark, der har set OL-finalen i håndbold i Atlanten 1996 flest gange. Hun har lavet statistik over kampen og diagrammer over udskiftninger. Ved siden af hende i sofaen sidder også Jakob Thorkild, der bortset fra at være guitarist i bandet også, ifølge ham selv, er enormt god til at gå stærkt. Sammen er de den ene halvdel af Marie Key Band, der desuden tæller Mads Andersen bag trommestikkerne og Marie Louise von Bülow på kontrabas.

Bandet er klar med deres debutalbum Udtales [’Kæj], hvor der blandt andet er sangen om mormoren, der er ret sur over, at barnebarnet ikke er forlovet. Om drengen, der er skidegod til karate, men ikke tør fortælle sin far, at han egentlig meget hellere vil danse swing. Og endelig er der sangen om, hvor dejligt det er at smække med døren og mærke, at hele huset dirrer, men … at man fortryder raserianfaldet fem minutter efter. Marie Key Band fortæller små historier fra hverdagen på en skarp og humoristisk måde, der leder tankerne hen på en blanding af Rasmus Nøhr og Niels Hausgaard. Inspirationen henter sangskriver og forsanger Marie Key blandt andet fra sit eget liv:

– Jeg kender selv til det med ikke at leve op til ens forældres forventninger (som i sangen "Han Er Sød", der handler om en dreng, der er for dum til at gå på DTU, red.). Jeg har læst musik, og i starten syntes min far, at det var for sådan nogle flipperrøve. Han mente, at det var bedre, hvis jeg læste til ingeniør og fik mig et job med en fast indkomst. Men i dag er min far jo stolt, og han snakker om, at selv hans tandlæge skal have en kopi af vores cd, når den udkommer, fortæller Marie og læner sig tilbage i sofaen. Hun er afslappet klædt i en grå Champion-hættetrøje. Snorene mangler, og jeansene er løse. Det brune hår er kortklippet, og øjnene hviler roligt bag brilleglassene. Stemmen er glad og fast modsat hendes sangstemme, som er spinkel, blid og alfeagtig.

Læs resten af interviewet i GAFFA februar, der er på gaden nu.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA