x

Storstilet støttealbum fra toppen af indiescenen

Storstilet støttealbum fra toppen af indiescenen

I dag udkommer det femdobbelte støttealbum "Not Alone", hvor en lang række respekterede indiekunstnere er gået sammen for at støtte organisationen Medecins Sans Frontières (Læger Uden Grænser). Boksen indeholder i alt 86 sange med folk som Antony uden sine The Johnsons, Devendra Banhart, Bonnie “Prince” Billy, Thurston Moore fra Sonic Youth, Teenage Fanclub, Marc Almond, Jim O’Rourke, Allen Ginsberg, Matmos, Howie B, Current 93, Vashti Bunyan, Isobel Campbell, Baby Dee, Coil, Nurse With Wound, Jad Fair og danske Unveiled, der er et alias for den elektroniske musiker Hansen, som den opmærksomme læser vil kende fra GAFFAs Demo-side.

Idémanden bag projektet er Mark Logan fra det lille undergrundspladeselskab Jnana Records. Til spørgsmålet om, hvordan idéen til dette projekt opstod, og hvorfor Læger Uden Grænser har fået æren af at befinde sig i modtagerenden, forklarer Mark Logan:

– Jeg fik idéen efter at have læst en bog af Susan Hunter, der hed Black Death og handler om hiv- og aids-epidemien i Afrika. Jeg følte mig overvældet, hjerteknust og hjælpeløs efter at have læst den og var desperat for at kunne hjælpe ud over den sædvanlige pengedonation. Så fik jeg idéen til at lave et compilationalbum, hvor alt overskuddet gik til en organisation, der var aktiv i netop det udsatte område og derved havde en større chance for at gøre en rigtig forskel. Læger Uden Grænser var for mig det rigtige valg, da organisationen fungerer politisk upartisk og udelukkende er interesseret i at hjælpe. Og valget resonerede heldigvis også godt hos alle de medvirkende.

Hvordan fik du fat i alle de mange medvirkende?
– Tilbage i 2004 spurgte jeg David Tibet fra Current 93 (engelsk kultnavn, red.), om han ville donere en sang, og han responderede med det samme og tilbød også at tage kontakt til hele sit netværk, heriblandt Hansen, og pludselig stod jeg med en stor stak artister, der var villige til at tilbyde deres kunst og navn gratis. Ud af 86 sange har kun fem tidligere været udsendt.

Boksen skulle forhåbentlig være at finde i butikkerne engang i foråret, men indtil da kan den bestilles fra jnanarecords.com, hvor de fem cd’er plus en stor booklet kun koster 240 kroner, og der er inklusive forsendelse. Så tag lige og luft kreditkortet!

Læs mere og køb albummet hos Jnana


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA