x

Marvellous – to sangere, én frontfigur

Marvellous – to sangere, én frontfigur

Billede: Magnus Ragnvid

Marvellous har netop udsendt sit debutalbum "Just In Time", fyldt med iørefaldende popsange inspireret af blandet andre The Cardigans. Albumtitlen er temmelig ironisk til et udspil, der har været mange år undervejs. For det er hele ni år siden, Marvellous blev dannet. Dengang var de en duo fra Struer, siden flyttede de til Århus og fik flere medlemmer, inden de efter nogle år og en række udskiftninger rykkede videre til København og nu er en kvintet.

Hele tiden har Thomas Skydsgaard (yderst til højre på billedet) dog været sangskriveren og den mandlige vokalist, og i alle ni år har han fået med- og modspil af en sangerinde. Men hvorfor skal han have hjælp til at synge sine sange?

– I starten var det, fordi jeg jo ikke er den store sanger, og så var det godt med en kvinde, jeg ligesom kunne læne mig op ad. Men nu, hvor vi omsider har fået pladekontrakt, har vores selskab rådet os til at gøre vores udtryk mere enkelt og skarpt, så derfor er vores sangerinde Mette Arhøj kommet meget mere i front, og jeg falder så bare ind engang imellem, fortæller Thomas.

Og af samme årsag fokuserer Marvellous i deres visuelle udtryk klart på Mette Arhøj, der på coveret til "Just In Time" har fået meget mere plads end Thomas.

– Jamen, jeg ved godt, at jeg er blevet frontfiguren, fordi jeg er kvinden i bandet, indrømmer Mette Arhøj. Og det er fint med mig – jeg elsker stå i forgrunden og opføre mig divaagtigt.

Marvellous har fået en del staldtips af deres pladeselskabschef, den dansk bosatte amerikaner Maurice Hawkesworth, der i sin tid var med til at føre Ace Of Base til global succes, og han har også høje ambitioner med Marvellous.

– Vi tænker først udland, dernæst Danmark, siger Mette. – Derfor har vi også gjort meget ud af, at vores engelske tekster er korrekte, både hvad angår udtalen, som bevidst er amerikansk, og grammatik.

Først gælder det dog hjemlandet, og så Tyskland, hvor Marvellous til marts skal på en 7-dages turné med blandt andre finske The Crash til halvstore spillesteder.

– Tyskerne kan godt lide dansk pop. Lake Placid og Swan Lee har jo haft en vis succes dernede, så nu er det vores tur, slutter Mette og Thomas optimistisk.

Marvellous' hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA